Foto: Printscreen/southyorks police, Nemanja Nikolić

ČOVEK PRIŠAO DA POMOGNE ŽENI KOJA JE LEŽALA NA ULICI I POGINUO Krvoproliće nakon svađe na svadbi: Stradao NEDUŽNI OTAC 2 DECE

Otac dvoje dece ubijen je kada je pokušao da pomogne ženi na ulici.

Planeta

Tragedija se dogodila u Šefildu, a žrtva Kristijan Meriot, bio je u prazničnoj šetnji sa decom kada je video ženu koja je povređena nakon što se svadba pretvorila u krvavi pir između zaraćenih porodica.

Kristijan je ostavio svoja dva sina, od osam i šest godina, kako bi pomogao ženi koja je ležala onesvešćena na ulici. Tada ga je udario automobil koji se zaleteo u ženu koju je pokušavao da spase.

Drama na svadbi, na kojoj je potezan i nož, navodno je izbila nakon što su dve porodice počele da se svađaju u mladoženjinoj kući posle ceremonije u lokalnoj džamiji.

Tokom incidenta povređeno je još šest osoba, uključujući babicu koja nije bila na dužnosti, koja je takođe stala da pomogne.

foto: EPA/STRINGER

Muškarac star 23 godine, uhapšen zbog sumnje za ubistvo, i drugi muškarac (55), uhapšen zbog sumnje za pokušaj ubistva, ostali su u pritvoru.

- Ovo je potresan slučaj u kojem je dobri Samarićanin, koji je hteo da pomogne strancu u trenutku kada su mu bili potrebni, izgubio život. Kris je iza sebe ostavio porodicu punu ljubavi, uključujući svoju ženu i dva mlada sina. Apsolutno smo odlučni da obezbedimo pravdu za Krisa i njegove najmilije nakon ove užasne tragedije. Narednih dana nastaviće se pojačane patrole u ​​tom području, a lokalno stanovništvo će nastaviti da viđa policajce kako vrše istrage, uključujući i odlaske od kuće do kuće radi prikupljanja izjava svedoka. U toj zajednici ima ljudi koji poseduju informacije koje su od vitalnog značaja za našu istragu i koji još nisu dali izjave. Molimo sve da nam pomognu - rekli su policijski zvaničnici.

Majka petoro dece rekla je da je svađa izbila nakon što se Hasan Kan, u svojim ranim dvadesetim godinama, juče oženio svojom 19-godišnjom devojkom Amani u džamiji u blizini njihove kuće u Šefildu u Južnom Jorkširu.

- Bila je to srećna prilika, ali se pretvorila u krvoproliće. Bilo je šokantno. Nevin čovek koji nije bio član nijedne porodice, ali je pokušavao da pomogne i smiri situaciju nažalost je izgubio život - rekla je komšinica.

- Nevesta je bila srećna i sve je bilo mirno, ali je postojao problem sa njenom porodicom. Mislim da su bili pozvani na venčanje, ali su odlučili da ne prisustvuju, ali su kasnije otišli ​​u dečakovu kuću da se suoče sa njegovom porodicom. Njena porodica je napravila svu dramu. Nisu hteli da se devojka uda za momka - opisala je ona.

Kurir.rs/Dejli mejl