Foto: KK Mega

ABA LIGA

BARAĆ JE MEGIN TRIJUMF POSVETIO JEDNOM ČOVEKU: "Veoma smo mu zahvalni i ova pobeda je za njega"

Košarka

Trener košarkaša Mege Marko Barać izjavio je danas da je ključ pobede nad Cedevita Olimpijom bio što je njegova ekipa uspela da zadrži rezultatski priključak u prvom poluvremenu."Ključ je bilo što smo u prvom poluvremenu zadržali rezultatski priključak i što smo uspeli da smanjimo vođstvo rivala. U drugom smo pronašli postave koje su defanzivno funkcionisale veoma dobro", rekao je Barać, a preneo klub.

"Ova pobeda je za Kobzistija koji je pre dva dana ostao bez oca, ali žrtvovao se i ostao je sa nama. Veoma smo mu zahvalni i ova pobeda je za njega", dodao je on.

Mega je danas na svom parketu pobedila Cedevita Olimpiju sa 97:86, u meču 14. kola regionalne ABA lige.

"Imali smo specifičnu prošlu nedelju, pre svega mislim na promenu u rosteru. Nikola Topić je otišao, doveli smo novog igrača i sve je to trebalo rešavati u hodu. ovi igrači su pokazali da nije bilo slučajno što su rano krenuli sa treninzima i to još u julu. Sada sav taj rad dolazi na naplatu", rekao je Barać.

Mega je u dosadašnjem toku takmičenja zabeležila sedam pobeda i sedam poraza.

"Što se tiče same utakmice, bilo je dosta grča i situacija u kojima nismo imali tečnost u napadu. Promašivali smo zicere, ali smo u drugom poluvremenu zaigrali jaku odbranu, iz čega smo razvijali dobre kontranapade. To nam je donelo dosta samopouzdanja i veliki broj poena. Ključ je bilo što smo u prvom poluvremenu zadržali rezultatski priključak. U drugom smo pronašli postave koje su defanzivno funkcionisale veoma dobro", zaključio je Barać.

U narednom kolu Mega će gostovati Borcu.

Kurir Sport