Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

kazna

ŽESTOKO NAGRABUSIO ZBOG OBJAVE O RATU! Poznati fudbaler dobio uslovnu KAZNU zbog izazivanja verske mržnje, ali to NIJE SVE!

Fudbal

Francuski sud osudio je alžirskog fudbalera Jusefa Atala na uslovnu kaznu od osam meseci zbog izazivanja verske mržnje u objavi na društvenim mrežama o sukobu u Izraelu i Gazi.

Krivični sud u Nici naveo je da Atal mora da plati i 45.000 evra jer je objavio antisemitski video na svom Instagram nalogu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbalski klub Nica suspendovao je do daljeg 27-godišnjeg odbrambenog igrača. On je izabran u reprezentaciju Alžira za predstojeći Kup afričkih nacija.

Atal je u oktobru na društvenim mrežama podelio, a ubrzo i obrisao video koji poziva na "crni dan za Jevreje". On se odmah izvinio i osudio nasilje u svetu.

Tokom suđenja Atal je rekao da nije odgledao ceo video koji traje 35 sekundi i da je želeo da pošalje "poruku mira", ali njegova izjava nije ubedila tužilaštvo.

"Deljenje video snimka znači učestvovati u njegovoj poruci i davati mu vidljivost. U ovih 35 sekundi ni u jednom trenutku nema govora o miru", rekla je tužilac Magi Čoutija.

Kurir sport

Bonus video: