Ilustracija/ Arhivska fotografija, Foto: Carina Srbije

vrednost 66.000 evra

KAKVA ZAPLENA NA 2 GRANIČNA PRELAZA U SRBIJI! Pogledajte šta su im carinici našli na dnu torbe! A tek u kutijici uvijenoj u foliju

Crna Hronika
> 15:21h

Carinici su 3. i 4. januara na graničnim prelazima Preševo i Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili veoma vredne predmete.

Naime, prvi slučaj je otkriven 3. januara na graničnom prelazu Preševo, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim je upravljao 27-godišnji strani državljanin.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

foto: Carina Srbije

Već na početku pregleda, na dnu torbe koja se nalazila iza suvozačkog sedišta, pronađena su tri nova ručna časovnika ''Rolex'', ''DКNY'' i ''Swarovski'', ali i veća količina originalno upakovanog ''Swarovski'' nakita: kompleta, ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša.

foto: Carina Srbije

Potom je i u torbi koja se nalazila na podu ispred suvozačkog sedišta pronađena plišana kutija uvijena u aluminijumsku foliju puna različitog zlatnog nakita.

foto: Carina Srbije

Ukupna vrednost gotovo 600 grama masivnog zlatnog nakita, firmiranih satova i ''Swarovski'' nakita procenjena je na više od 53.000 evra.

Narednog dana je na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno sedam zlatnih pločica (investicionog zlata), čija je vrednost procenjena na preko 13.000 evra.

foto: Carina Srbije

Pomenuto zlato je otkriveno u rancu jednog putnika tokom detaljne ulazne kontrole autobusa, koji je saobraćao na relaciji Bugarska-Nemačka.

Prilikom prelaska granice putnici treba da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Bonus video: