Foto: Damir Dervišagić, printscreen

NEGODUJU

U SARAJEVU BESNI ZBOG NASTUPA TONIJA CETINSKOG! Građani digli bunu protiv hrvatskog pevača, evo šta ih je isprovociralo! SKANDAL

Stars

Odbor za organizaciju obeležavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu, na press konferenciji održanoj 8. januara predstavio je program godišnjice ZOI, koji će biti održan u februaru.

Najveću pažnju među građanima izazvala je činjenica da će na obeležavanju godišnjice pevati hrvatski pevač Toni Cetinski.

foto: Saša Milutinović

Među prvima se ovim povodom oglasio kompozitor i pijanista Vlado Podany.

- Odvratno! 40 godina od Olimpijade, a vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine… Toni je super, vrhunski izvođač, ali što volite da se uvlačite svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… "Ugasili" ste nam umetnike, kulturu, sreću i uvozite je da bi opravdali vaše uloge u tome… Zato napuštam Sarajevo i BiH… S "vama" ne želim da delim ni vazduh - napisao je Podany, ali se oglasila i influenserka Hana Hadžiavdagić Tabaković.

foto: Printscreen

- Baš me zanima da li bi iko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo dešavanje pozvao pevača koji nije iz njihove zemlje… evo odgovoriću vam - nikada! Pored toliko mladih perspektivnih pevača iz BiH i živih legendi, ti zoveš nekoga sa strane za obeležavanje 40 godina ZOI-a? Šta je s glavom? No comment - napisala je Hana.

foto: Saša Milutinović

Ubrzo su se oglasili i građani na društvenim mrežama.

"Sramota", "Toni Cetinski ima veze s Olimpijadom ko Šerif Konjević sa Sinjskom alkom", "Stvarno, gde je mozak?", "A Bosna koja ima toliko pevača, zvezda... Tužna je ova odluka", "Ponižavajuće za Bosnu i Hercegovinu, za Sarajevo koje je iznedrilo takva imena", samo su neki od komentara nezadovoljnih ljudi.

Inače, Toni Cetinski se ovim povodom još nije oglasio.

Kurir.rs/B92.net/Prenela: K.M.

Bonus video: