Foto: Franco Romano / Shutterstock Editorial / Profimedia

kraj sage

SRBIN DOLAZI U FENERBAHČE: Dušan Tadić dobija društvo! Rusi nisu uspeli! As Milana bio je velika želja Crvene zvezde!

Fudbal

Fudbaler Milana Rade Krunić uskoro bi trebalo da zaduži opremu turskog Fenerbahčea.

foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Dva kluba su dogovorila transfer, a i sam Rade Krunić (30) zadovoljan je uslovima koje je dobio u Istanbulu. Milan će na prodaji Srbina iz Foče i reprezentativca BiH zaraditi 5.000.000 evra. Rade Krunić poslednjih meseci nije igrao, jer je došao u sukob sa trenerom Stefanom Pjolijem. Izgubio je mesto u ekipi, gotovo da nije imao minutažu, pa je u završnici jedne utakmice odbio da uđe na teren. Tada je bilo jasno da će biti prodat.

Valja pomenuti da su pregovori Italijana i Turaka u toku jučerašnjeg dana skoro propali, jer je Fenerbahče nudio 4.000.000 evra, a u igru je ušao moskovski Spartak koji je pokrio ono što je tražio Milan. Na kraju, Turci su morali da izjednače ponudu Rusa kako bi dobili Radeta Krunića.

foto: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić tako će dobiti društvo u Istanbulu, a dolasku Radeta Krunića u Fener obradovaće se i njegov reprezentativni kolega Edin Džeko, kao i Slovenac Miha Zajc i Hrvat Dominik Livaković.

Rade Krunić bio je velika želja Crvene zvezde još iz vremena kada je igrao za Donji Srem iz Pećinaca, međutim te 2015. godine crveno-beli nisu imali 400.000 evra za transfer. Za isti novac vezni fudbaler je otišao u Empoli, a onda posle nekoliko sezona, u leto 2019. godine odličnim partijama i golovima dobio je ugovor sa klubom sa San Sira.

U Turskoj Rade Krunić pokušaće da pomogne Fenerbahčeu da osvoji titulu. Naime, Fener ima trenutno tri boda više od najvećeg rivala Galatasaraja, ali i utakmicu više, tako da ih do kraja lige čeka neizvesna trka i borba za trofej.

Kurir sport