Foto: T. Ilić

srpska liga zapad

ZALET NA VEŠTAČKOJ TRAVI: FK Loznica počela pripreme za prolećni deo sezone

Fudbal

Na pomoćni teren novog fudbalskog stadiona ‘‘Lagator’‘ danas je na prvi trening istrčalo 25 igrača FK Loznice čime su zvanično počeli pripreme za nastavka sezone u Srpskoj ligi ‘‘Zapad’‘.

Pomoćni teren sa veštačkom travom završen je još u oktobru 2022. godine, a sada je prvi put stavljen u upotrebu i fudbaleri na njemu imaju dobre uslove da se što bolje spreme za početak prolećne borbe za bodove. ž

Zeleno-beli su doveli nekoliko novih igrača, a očekuje se da bude još pojačanja. Došli su golmani Branislav Ružić (34), Podrinje-Janja, i Vuk Mitrović (18), na pozajmicu iz Voždovca, Nikola Šutić (24) i Nikola Pantić (21), koji su igrali za Real-Podunavci, kao i Dušan Pecarski (21) iz NK BSK Bijelo Brdo. Lozničanima je cilj da uhvate priključak sa vodećim Borcem i FAP-om iako je teško da se domognu prvog mesta sa zaostatkom od 12 bodova, ali će igrati bez ‘‘bele zastave’‘.

foto: T. Ilić

Jesenju polusezonu završila je na četvrtom mestu sa 28 bodova, a u 15 utakmica dala je 29, a primila 23 gola.

Loznica je treća najefikasnija ekipa u ligi iza Borca i FAP-a, a i po tome koliko im se puta tresla mreža dele treće mesto sa Jošanicom i Poletom. Loznica će prvu pripremnu utakmicu odigrati 27. januara sa Zvijezdom iz etno-sela ‘‘Stanišići’‘.

Inače, očekuje da zeleno-beli u klupske prostorije na novom stadionu uđu u ponedeljak. Podsetimo, do sada je Loznica na novom ‘‘Lagatoru’‘ odigrala samo jednu utakmicu na dan otvaranja 18. novembra prošle godine.

foto: T. Ilić

Savladala je 3:2 (2:0) Vrelo sport sa Uba, u okviru 14. kola Srpske lige ‘‘Zapad’‘, a utakmica u anale lozničkog fudbala i sporta ostaje upisana kao prva odigrana na hibridnoj travi i pod reflektorima.

T. Ilić / Kurir sport