Foto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

DAMSKI

OVE DETALJE MOGLO JE DA SPAZI SAMO VEŠTO OKO: Evo kako su sestra i snaja dale podršku kralju Čarlsu BEZ IJEDNE REČI, a EFEKTNO

Pop kultura

Britanskog kralja Čarlsa očekuje ove nedelje operacija kojoj će se podvrgnuti zbog uvećane prostate. Britanski monarh oporavljaće se najduže mesec dana, saopštila je Bakingemska palata. Bilo je čak i oštrih reakcija nakon ove vesti, a sa dvora su isticali da sin Elizabete Druge želi da svojim primerom skrene pažnju na važnost brige o zdravlju kod muškaraca. Neki su ga kritikovali da je "lenj" jer će toliko dugo odmarati, a mnogi ga i podržavaju. Sestra princeza Ana i supruga njenog brata grofica od Edinburga Sofi javno su mu ukazale podršku.

foto: JOHN RAINFORD / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ne radi se o nekoj glasnoj (na prvi pogled) podršci pa čak ne ni o onoj koja je očigledno. Bila je to njihova diskretna, ali efektna poruka da pokažu svima da su uz kralja Čarlsa. To su učinile detaljem koji su prepoznali oni dobro upućeni u odnose na dvoru, a verovatno mnogi u Britaniji znaju priču koja se krije iza svega.

foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

I princeza Ana i vojvotkinja Sofi nosile su isti šal čija je cena 115 funti, u pitanju je kreacija saradnje Highgrove rezidencije britanskog kralja i njegove Fondacije, šal kakav vidite na supruzi princa Edvarda britanski monarh poklonio je sestri i snaji za Božić.

Ćerka Elizabete Druge i princa Filipa u koje su sve oči uperene nakon duple krize na dvoru odnosno zdravstvenih problema kralja i Kejt Midlton koja se nalazi u londonskoj bolnici nakon prošlonedeljne operacije abdomena. Kako će njih dvoje pauzirati od dužnosti, kao i princ Vilijam, princeza Ana i princ Edvard možda se suoče sa novim obavezama.

Princeza Ana nosila je juče simboličan šal na otvaranju nove zgrade zdravstvenog institutta Univerziteta u Edinburgu. Vojvotkinja Sofi pojavila se sa istim detaljem juče u Londonu, piše Daily mail.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video: