Foto: Siobhan Foster / SWNS / SWNS / Profimedia / Profimedia

operacija je bila uspešna

SVI SU MISLILI DA JE TRUDNA, A U NJOJ RASLO ČUDOVIŠTE VELIČINE LUBENICE Kad su joj saopštili JEZIVU ISTINU, ostala je nema od šoka

Život

Siobhan Foster (26) iz Notingena, susrela se sa veoma nelagodnim simptomima kada joj se trudnički stomak pojavio praktično odjednom i počeo da rapidno raste. Žena je osećala jake i teške bolove u stomaku početkom marta 2022. godine. Iako su sve to na samom početku pripisali nervoznim crevima, ispostavilo se da je problem mnogo teži.

- Bila sam jako krupna i teško sam disala. Ljudi su verovali da sam trudna - rekla je ona. Sve je teže hodala i izlazila iz kuće, te je morala da da otkaz na poslu u vrtiću. Kada su bolovi počeli da budu toliko jaki da nije mogla da funkcioniše, konačno je rešila da ode na pregled. Kada je lekar na ultrazvuku shvatio o čemu se radi ostao je u potpunom šoku.

foto: Siobhan Foster / SWNS / SWNS / Profimedia / Profimedia

Otkrivena je cista na jajniku

Zakazana je hitna operacija koja je trajala četiri sata, a lekari su tada izvadili 16 litara tečnosti. Najgore od svega je bilo to što je cista počela da pritiska i bubrege koji su pretrpeli manja oštečenja. Srećom, cista je bila benigna i oporavak je veoma dobro prošao.

Operacija je bila uspešna, ostala je samo jednu noć u bolnici, ali se nakon toga oporavljala više od tri nedelje. Napokon se osećala normalno, bez bolova, nije teško hodala, i nije imala veliki stomak.

foto: Siobhan Foster / SWNS / SWNS / Profimedia / Profimedia

Iako su je mnogi osuđivali kako ranije nije otišla na pregled, navela je da se cista na redovnom pregledu uopšte nije videla i da je nakon jednog perioda uklonila sumnju da se radi o istoj.

Simptomi ciste na jajniku

- nepravilan menstrualni ciklus usled efekata hormona,

- bol u maloj karlici ili donjem delu leđa koji može varirati od blagog, povremenog do izuzetno intenzivnog,

- bol u toku odnosa,

- osećaj nadutosti u predelu male karlice,

- ako je cista velika, može se javiti pritisak na bešiku i creva. Ukoliko dode do njenog uvrtanja ili pucanja, pojavljuje se izuzetno jak bol i u tom slučaju obavezan je odlazak lekaru.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video: