Foto: T. Ilić

POPULARNO

TINEJDŽERI OTKRILI ZAŠTO ZIMI NOSE KRATKE ČARAPE! Roditelji šokirani: Jedan obuo dva para nazuvki, a ova stvar nikom nije jasna!

Društvo
> 13:04h

Većina tinejdžera u srpskim školama tokom zime po debelom minusu nosi kratke čarape odnosno nazuvice i izbegava da nosi čizme, već samo patike.

O ovom novom trendu pokrenula se polemika na društvenim mrežama, a korisnik društvene mreže X je postavio konkretno pitanje zbog čega to rade.

- Imam jedno pitanje: zašto pola tinejdžera u ovom gradu celu zimu nosi nazuvke umesto normalnih čarapa - navodi se u objavi, ali je autor ubrzo nakon toga napisao i odgovor koji je saznao do tinejdžera.

- Imam tačan odgovor. Nisam bio lenj pa sam malopre na Terazijama zaustavio grupu tinejdžera (fina deca, zaista), i pitao ih zašto nose nazuvke. Elem, odgovor je zato što izgleda retardirano nositi normalan model čarapa na pantalone ili trenerke koje su slim u donjem delu... Kažu i da im stvarno ne smeta i nije im hladno na gležnjevima. Jedan od njih mi je i pokazao da nosi dva para nazuvki da mu ne bi bilo hladno. Još jednom pozdrav za ovu grupu fine dece koja su meni matorom čoveku objasnila.

foto: Printscreen, Shutterstock, Ilustracija

Ova objava je pokrenula lavinu komentara korisnika ove mreže.

- Nemam pojma zašto, alI moja tinejdžerka nosi stalno bele sportske čarape, izgiboh iskuvavajući ih - napisao je jedan roditelj, dok je drugi dodao:

- Manje-više svi mladi danas izbegavaju čarape u boji, većina nosi bele.

Međutim, roditelji su primetili i novi trend kod devojčica, a to je da zimi idu golog stomaka.

foto: Shutterstock

- Da pokažu kako znaju bolje. Isto kao i curice golog stomaka na -10. Bila sam jedna od njih, znam - navodi se u jednom komentaru, dok neki korisnici smatraju da jedan od razloga za ovaj trend može biti i što klasične čarape navodno stežu krvne sudove više nego kraće.

Jedna majka je pak dodala i da je popularno da se leti nose duboke čarape, a zimi kratke.

- Leti duboke čarape i papuče, zimi kratke čarape i goli gležnjevi. Svi kao klonirani, moji dečaci 14 i 16 godina neće da obuju zimske čizme na -15, samo patike, a nazuvke sam sve bacila. Ujutru kad ih ostavim ispred škole posmatram, izgledaju kao Mišelin maskota, kape, šalovi, napumpane jakne, a dole goli zglobovi i patičice. Trend. Devojčice ne nose ni potkošulje, goli stomaci ispod jakni, a jakne otkopčane. Bar je kapa na glavi popularna.

Bonus video: