Foto: Promo

Solarna elektrana u Kuli počela da proizvodi energiju

PROJEKAT PROCREDIT BANKE “PROIZVEDI ENERGIJU” STIGAO DO FINALA

Društvo

Projekat “Proizvedi energiju” koji je ProCredit Banka prošle godine realizovala uz pomoć National Geographic Srbija stigao je do samog finala!

Cilj ovog projekta bila je višemesečna edukacija naših građana o benefitima upotrebe solarne energije u domaćinstvima, načinu funkcionisanja solarnih panela i finansijskim i eko uštedama koje obezbeđuje upotreba održivih izvora energije.

foto: Promo

Projekat je završen u decembru prošle godine velikim nagradnim konkursom – a vredne nagrade obezbedila je ProCredit banka. U pitanju je jedna kućna solarna elektrana i dva solarna bojlera sa uključenom montažom. Da podsetimo da se na konkurs prijavilo skoro 2700 domaćinstava iz naše zemlje, a da su nagrade otišle u Kulu, Bački Jarak i Rašku.

U januaru ove godine ProCredit banka je sa svojim saradnicima organizovala montažu solarne elektrane na krovu kuće porodice Luković iz Kule, kao i solarnih kolektora u domaćinstvima Rogić iz Raške i Tomić iz Bačkog Jarka.

foto: Promo

Elektrana i kolektori već štede energiju srećnim dobitnicima. A za sve ostale koji su zainteresovani da obezbede ovakve štedljive i čiste izvore energije ProCredit banka obezbeđuje odlične “zelene kredite” sa mogućnošću povrata investicije do čak 20%.

Promo