Foto: Privatna Arhiva

OSNOVCI IZ SREMSKE MITROVICE IMAJU VELIKA SRCA: Sakupili 450.000 dinara za Lunu iz Šašinaca

Srbija
> 15:50h

Učenici, nastavnici i roditelji Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Mitrovice, udružili su snage kako bi organizovali humanitarni vašar, pružajući podršku maloj Luni Pilipović, koja se bori sa posledicama cerebralne paralize.

foto: Privatna Arhiva

Ovaj događaj nije bio samo prilika za prikupljanje novčanih sredstava, već je simbolizovao i duboku empatiju i solidarnost zajednice prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Vašar je održan u školi, gde su učenici sa svojim nastavnicima i roditeljima pripremili razne ukrase i predmete, pokazujući izuzetnu kreativnost i predanost. Pre samog događaja, organizovane su i radionice na kojima su mame zajedno sa decom izrađivale različite predmete.

Sama priprema za vašar trajala je od decembra 2023. godine, a angažman učenika i njihovih nastavnika bio je neprocenjiv. Svi učenici od prvog do osmog razreda aktivno su učestvovali u pripremi i realizaciji događaja, što je rezultiralo prikupljanjem iznosa od 450 hiljada dinara tokom samo jednog dana.

foto: Privatna Arhiva

Hol škole bio je ispunjen decom, stvarajući atmosferu humanosti i zajedništva.

Jedan od učenika ove škole, kao i mentor, donirali su novčane nagrade kako bi podržali ovu humanitarnu akciju. Ova lepa priča nije samo puko prikupljanje sredstava, već je oslikala sve najlepše i najhumanije u deci i ljudima koji su se ujedinili u istom cilju.

Luna Pilipović, mala devojčica iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice, rođena je kao prevremena beba sa samo 1370 grama i 47 cm dužine. Nakon što je dijagnostikovana s cerebralnom paralizom, borba za njeno zdravlje postala je prioritet ne samo za njenu porodicu, već i za celu zajednicu koja je učinila sve što je bilo u njenoj moći da pruži podršku.

Ovaj humanitarni vašar ne samo da je prikupio sredstva za Luninu terapiju, već je i osnažio duh zajedništva, empatije i solidarnosti među učenicima, nastavnicima i roditeljima ove škole, ostavljajući trajan pečat humanosti u srcima svih prisutnih.

Bonus video: