Foto: Dado Đilas

Prelepe vesti

BOLJE VESTI NISMO MOGLI DA ČUJEMO! JUNAK "ORLOVA" SE VRAĆA NA KOŠARKAŠKI TEREN! Boriša je ovim rečima oduševio celu naciju!

Košarka

Boriša Simanić bio je junak srpske košarkaške reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Manili. Njegova teška povreda, kada je ostao bez bubrega i borba za život ujedinila je nacionalni tim Srbije na Filipinima koji je stigao do finala i srebrne medalje.

A, obezbedio je i igranje na OI u Parizu. Boriša Simanić je posle operacije, višemesečnih terapija i oporavka spreman da nastavi karijeru. Olimpijski komitet Srbije na svečanosti u Beogradu dodelio je trofej "Olimpijsko srce - general Đukić" upravo Boriši Simaniću.

foto: Dado Đilas

- Drago mi je da sam na neki način uspeo da pomognem mojim saigračima. Oni su bili jako zabrinuti, dve noći nisu spavali i to je mnogo uticalo na njihovu igru. Čim sam osetio da sam bolje, poslao sam im poruku, nisam ni slutio da će to toliko da ih digne - rekao je Boriša Simanić (25), a potom obradovao naciju:

- Dobio sam odobrenje da krenem sa treningom. Redovno radim analize, nadam se da ću na leto biti spreman.

foto: Dado Đilas

Boriša Simanić teško je povređen u meču Srbije i Južnog Sudana na Mundobasketu, u jednoj utakmici gde nije bilo neizvesnosti. Košarkaš selekcije iz Afrike Nuni Omot laktom je u jednom duelu snažno udario Borišu, a sudije nisu dosudile prekršaj.

Zahvaljujući oprezu lekara srpske reprezentacije Dragana Gage Radovanović Boriša Simanić je odmah transportovan u bolnicu. Tek tamo je ustanovljeno da je povreda ozbiljna. Tokom noći iskomplikovalo se Borišino stanje, operacije je hitno urađena i Simaniću je morao da bude odstranjen bubreg kako bi ostao živ.

Kurir Sport / A. R.

Bonus video: