Foto: Damir Dervišagić, Shutterstock

prijatno!

KRMENADLE ALA RADOŠ BAJIĆ! Recept za ručak koji će vas potpuno očarati: Probajte popularno jelo našeg poznatog glumca

Žena

Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajić već decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.

foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krmenadli
  • malo krompira
  • šargarepa
  • crni luk
  • karfiol
  • kupus
  • brašno
  • 2 jaja
  • so i biber
  • sirće
foto: Shutterstock

Priprema: Krmenadle očistite od masnoće i dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada omekšaju, dodajte povrće isečeno na komade i dolijte još vode. Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Jajima prelijte krmenadle i stavite ih u rernu da se zapeku.

(Kurir.rs/Trpeza/A.G.)

Bonus video: