Foto: Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

bura

VELIKI SKANDAL POTRESA NBA: Zahtevaju da se ponovi meč zbog KARDINALNE GREŠKE! Sudija sve PRIZNAO! (VIDEO)

Košarka

Ekipa Njujork Niksa odlučila je da uloži protest zbog kardinalne greške sudija koja je direktno uticala na ishod meča sa Hjustonom.

Hjuston je savladao Nikse rezultatom 105:103 nakon kontroverzne odluke sudija u poslednjoj sekundi meča.

Pri rezultatu 103:103 Roketsi su imali napad za pobedu. Lopta je završila kod Arona Holideja koji je u zadnjoj sekundi uputio težak šut sa desetak metara udaljenosti i promašio. Međutim, sudija je svirao faul i dodelio Hjustonu tri slobodna bacanja. Holidej je ubacio dva i doneo pobedu svom timu.

Igrači Nikasa bili su u potpunom šoku, jer Džejlen Branson nije ni dodirnuo Holideja prilikom šuta, međutim, protesti nisu urodili plodom.

Sat vremena nakon utakmice sudija Ed Maloj se oglasio i javno priznao da su arbitri doneli pogrešnu odluku, pa su Niksi odlučili da upute zvaničnu žalbu rukovodstvu NBA lige. Nadaju se da će NBA liga ispraviti grešku i da će se odigrati produžetak od pet minuta.

Zanimljivo, poslednji protest bio je prihvaćen 2007. godine, kada je legendarnom Šekilu 0'Nilu na utakmici između Majamija i Atlante greškom upisano šest faulova umesto pet, pa je ranije morao da napusti igru. Tada je ponovo odigrano 51.9 sekundi utakmice, međutim, ponovo bez O'Nila koji je u međuvremenu trejdovan u Finiks.

Niksi igraju odlično ove sezone, trenutno su četvrti na Istoku sa skorom 33-21.

Kurir sport/J.M.