Ilustracija, Foto: Carina Srbije

na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš

TURČIN MISLIO LAKO ĆE! Kleo se da nema ništa da prijavi kad mu je srpski carinik mahnuo da stane sa strane! A onda su ušli (FOTO)

Crna Hronika
> 14:13h

Službenici Carine Srbije, na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš, i u saradnji s policijom, sprečili su dva pokušaja krijumčarenja robe čija je ukupna vrednost procenjena na više od milion i po dinara.

Prvi slučaj je otkriven na graničnom prelazu Batrovci, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen kamion, koji je iz Turske ka Nemačkoj prevozio plastične palete.

foto: Uprava Carina Srbije

Mada je vozač tvrdio da sem robe koju prevozi nema ništa drugo da prijavi, carinici su u tovarnom delu, među plastičnim paletama, pronašli više vakum kesa punih različite garderobe. Utvrđeno je da se radi o 113 muških i dečjih jakni, prsluka i dukserica, čija je vrednost procenjena na iznos od preko 1.200.000 dinara.

foto: Uprava Carina Srbije

U drugom slučaju, zabeleženom istog dana na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, zaplenjena je firmirana odeća i obuća, otkrivena prilikom detaljne kontrole autobusa koji je prevozio putnike iz Nemačke ka Albaniji.

FOTO: Uprava Carina Srbije
FOTO: Uprava Carina Srbije
FOTO: Uprava Carina Srbije
FOTO: Uprava Carina Srbije
FOTO: Uprava Carina Srbije

Kese sa muškim jaknama, džemperima i patikama, sa obeležjima robnih marki ''Boss'', ''Hermes'' i ''Karl Lagerfeld'', bile su sakrivene ispod zadnjeg reda sedišta u autobusu. Cene na etiketama svakog pojedinačnog artikla, ukazuju na autentičnost

Kurir.rs/SĐP

Bonus video: