Foto: Kieran McManus/Tottenham Hotspur FC / Shutterstock Editorial / Profimedia

njukasl

PROBLEM ZA ENGLESKOG VELIKANA! Jedan od najboljih igrača mora na pauzu zbog povrede!

Fudbal

Fudbaler Njukasla Kiran Tripijer propustiće najmanje dve utakmice zbog povrede lista, rekao je danas njegov trener Edi Hau.

Tripijer se povredio prošlog vikenda u utakmici protiv Vulverhemptona (3:0) u Premijer ligi i morao je da napusti teren početkom drugog poluvremena.

"Radi se o lakšoj povredi, ali su pregledi pokazali dovoljno da na njega ne možemo da računamo u naredne dve utakmice. Nadamo se da će se vratiti na teren u prvom meču posle reprezentativne pauze, iako to nije garantovano", rekao je Hau.

Njukasl u ponedeljak igra protiv Čelsija u Premijer ligi, a naredne subote protiv Mančester sitija u četvrtfinalu FA kupa.

Tripijer će zbog povrede najverovatnije propustiti i prijateljske utakmice reprezentacije Engleske krajem meseca.

Tripijera je protiv Vulverhemptona u 52. minutu zamenio Tino Livramento i postigao je gol u nadoknadi vremena, prvi za Njukasl otkako je došao u klub prošlog leta.

"To je briljantan početak njegove karijere u Njukaslu, bilo da je igrao na desnom ili levom beku ili na spoljnim pozicijama, što je bio slučaj zbog naših teškoća sa povredama. On je pokazao trkačke sposobnosti, a zatim i kvalitet da postigne gol. Oduševljen sam njegovim početkom", naveo je Hau.

Kurir sport