Foto: Shutterstock

SPLIĆANIN MALTRETIRAO BIVŠU CURU PORUKAMA, OBJAVIO JOJ I SLIKU UZ NATPIS "GADI MI SE" Evo koliku je kaznu dobio

Splićanin (45) je nedavno proglašen krivim na splitskom Prekršajnom sudu zbog počinjenog psihičkog nasilja nad svojom bivšom partnerkom.

Hrvatska

Proglašen je krivim jer je svojoj 38-godišnjoj bivšoj intimnoj partnerki putem aplikacije WhatsApp slao, kako stoji u presudi, omalovažavajuće i uvredljive poruke sadržaja "narkomanko, alkoholičarko".

Na istoj aplikaciji je za svoju profilnu sliku stavio upravo sliku bivše partnerke uz natpis – gadi mi se. Istog dana, a bilo je to krajem novembra prošle godine, ju je vređao i omalovažavao rečima „Je*** se tri dana sa starcem po Lavu" i počeo rukama i pokretima da simulira sek*ualne radnje, što je sve kod nje izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost.

Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 evra, a u kaznu mu je uračunato vreme dok je bio iza rešetaka tako da mu je kazna umanjena za nešto manje od 40 evra. Takođe mora platiti i 30 troškova postupka.

U svojoj odbrani je optuženi negirao da joj je rekao "Jevrae*** se tri dana sa starcem po Lavu". Takođe je negirao da je rukama i pokretima tela simulirao se*sualne radnje. Tvrdio je da je njegova bivša partnerka toga dana preuzela stvari koje joj je doneo na vrata stana, kao i da među njima nije bilo nikakve komunikacije. Kazao je da je u tom trenutku bio „ljut ka pas“, ali da joj spornu rečenicu nije uputio.

Zajedno su proveli četiri meseca, a oštećena je na sudu posvedočila da je bio u vidno alkoholizisanom stanju, ali da kasnije s bivšim partnerom nije imala neugodnosti. Okrivljenik je imao mogućnost da se suoči s njom na suđenju, ali na zakazanom ročištu se nije pojavio niti je opravdao svoj izostanak, a sud je njeno svedočenje ocenio verodostojnim.

Za ovaj prekršaj je, inače, zaprećena novčana kazna u iznosu od 260 evra ili 90 dana zatvora, a sud je optuženom uzeo u obzir raniju neosuđivanost kao olakšavajuću okolnost.

Kurir.rs/Dalmacijadanas