Foto: Saša Đorđević

КRКOBABIĆ U NIŠU: Snažna privredna aкtivnost i uvećan BDP otvaraju prostor za rast penzija

Politika
> 17:26h

"Snažna privredna aktivnost i uvećan BDP otvaraju prostor za rast plata i penzija. To su realna očekivanja svih građana Srbije, a posebno penzionera. Na tome se zasniva naše opšteprihvaćeno opredeljenje da penzije prate plate", poručio je danas lider PUPS-a Milan Кrkobabić u Oficirskom Domu u Nišu na svečanom otvaranju devetog po redu Sajma za penzionere, pod sloganom "Za bezbrižnu starost".

foto: Saša Đorđević

Kroz tradicionalno dvodnevno druženje pripadnici starije populacije upoznaće se sa novinama u radu resornih gradskih institucija, organizacijama, udruženjima građana, pojedincima i firmama koje svojim radom utiču i doprinose poboljšanju kvaliteta života najstarijih – sa različitim programima, sadržajima i pogodnostima koji su im dostupni kako lokalno, tako i na teritoriji cele Srbije.

foto: Saša Đorđević

"Preko 60 prisutnih izlagača uz goste iz Beograda, Novog Sada i drugih gradova Srbije govori da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija za stariju populaciju. Ponosni smo što joj je upravo Niš domaćin“, izjavila je Dušica Davidović, pomoćnica gradonačelnice Niša.

foto: Saša Đorđević

Pored pomenutih izlagača, na ovoj manifestaciji prisutne su i farmaceutske kompanije, banke, osiguravajuća društva, preduzeća iz oblasti prehrambene industrije i dijetskih suplemenata koje se u okviru svoje delatnosti bave poboljšanjem kvaliteta života starije populacije.

Bonus video: