Foto: PrintScreen/TV Pink

POGROM

MARKOVIĆ: Cilj Kurtija je da po uzoru na Tuđmana napravi jednu manju „Oluju“ i protera i preostale Srbe iz naše južne pokrajine

Politika

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, povodom 20 godina od Martovskog pogroma, navodi da etničko čišćenje Srba sa KiM nije prestalo ni dan danas.

- Godine 1999. je 19 država NATO pakta bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bombardovalo Saveznu Republiku Jugoslaviju i direktno učestvovalo u etničkom čišćenju Srba sa Kosova i Metohije. Godine 2004. se ponovilo etničko čišćenje u prisustvu te iste Evrope i NATO pakta. Etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije nije prestalo ni dan danas, a cilj Aljbina Kurtija je da po uzoru na Franju Tuđmana napravi jednu manju „Oluju“ i protera i preostale Srbe iz naše južne pokrajine - kaže Marković i dodaje:

- Nekada je bilo proterano 250.000 Srba, pa hiljade, stotine i to traje i danas 20 godina posle pogroma 2004. godine, a ti Evropo i dalje ćutiš. Neka vam kažu vaši ambasadori iz zemalja članica Evropske unije ko je odgovoran za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji. Ja ću vam reći, Albanci, danas na čelu sa Kurtijem, a pre na čelu sa Tačijem i Haradinajem. Ja se zalažem za ulazak Srbije u Evropsku uniju, ali Evropska unija mora da štiti međunarodne standarde, međunarodno pravo, a ne etničko čišćenje - istakao je Marković.

Kurir.rs