Foto: Michael M. Santiago / Getty images / Profimedia

šok

"GURNUO MI JE RUKU PREMA NJEGOVOM MEĐUNOŽJU": Skandal trese Ameriku, premijer Njujorka optužen za POLNO ZLOSTAVLJANJE

Planeta

Jedna žena je optužila gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa da ju je seksualno zlostavljao 1993. godine, prema tužbi koja je podneta juče, piše Njuzvik.

Bivša administrativna pomoćnica policije Lorna Bič-Matura u tekstu tužbe tvrdi da ju je Adams, tada saobraćajni policajac, odvezao kući, stao na prazan parking i tražio od nje seks.

Bič-Matura dalje tvrdi da je Adams, nakon što ga je odbila, „nasilno gurnuo” njenu ruku prema njegovom međunožju i masturbirao.

Adams je ranije negirao tvrdnje Bič-Mature kada je u novembru podnela žalbu Vrhovnom sudu države Njujork.

„To se apsolutno nije dogodilo“, rekao je tada. „Ne sećam se da sam ikada sreo ovu osobu i nikada nikome ne bih povredio u toj meri“, rekao je on.

Ona traži 5 miliona dolara odštete

U tužbi se takođe navodi da se napad dogodio dok su ona i Adams radili u njujorškoj policijskoj upravi. Bič-Matura navodi da je Adams rekao da će razgovarati sa njom o unapređenju i da ju je pokupio svojim automobilom nakon posla na Menhetnu.

Rekla je da je umesto da je odveze pravo do njene kuće na Koni Ajlendu, stao na praznom placu blizu reke Hadson. Beach-Mathura tvrdi da je tamo tražio oralni seks u zamenu za unapređenje.

U svojoj tužbi, Bič-Matura je rekla da je doživela seksualni napad, zlostavljanje, nanošenje emocionalnog stresa, rodnu diskriminaciju i seksualno uznemiravanje.

Ona traži najmanje 5 miliona dolara odštete.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)