Foto: Jane Barlow-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

RASPLAKALA JE SVET

KEJT MIDLTON BILA UZ MILU DOK JE IMALA LEUKEMIJU! Devojčica sad poslala poruku princezi: "BORI SE, KEJT, KAO ŠTO SAM SE JA BORILA"

Pop kultura

Osmogodišnja Mila Snedon iz Škotske upoznala je Kejt Midlton pre nekoliko godina dok se borila sa leukemijom. Princeza od Velsa ju je snažno podržala, a sada je ova devojčica javno uputila podršku supruzi princa od Velsa, a planira i da joj pošalje posebnu poruku. Kejt je 22. marta saopštila da ima rak. Operisana je 16. januara u Londonu, najpre se mislilo da je u pitanju nekancerogeno stanje, a onda je usledio preokret. Odluka o tom emotivnom saopštenju doneta je pre dve nedelje.

- Bićeš hrabra kao ja i borićeš se protiv toga kao i ja - poručila je Mila Snedon Kejt Midlton u izjavi za The Sunday Mail.

foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Mama ove devojčice koja je rekla da joj je Kejt Midlton najbolja prijateljica, ispričala je za Sunday Mirror sledeće:

- Bili smo u kupovini kad smo čuli vest. Mila se obratila meni i rekla mi da želi da napravi i pošalje Kejt čestitku. Dakle, Mila će uspostaviti kontakt na svoj privatni način.

Kejt je prema Mili pokazala takvo saosećanje, brigu i podršku tokom i nakon lečenja. Stoga je bilo vrlo emotivno saznati da se sada suočava sa svojim zdravstvenim problemima. Rak je kao zajednica i klub u kojem niko ne želi da bude. Jako smo tužni što čujemo da se Kejt pridružila klubu, ali Snedoni su u potpunosti uz nju i želimo joj sve najbolje. Imamo samo divljenje prema njoj što je uspela da istupi u javnost i javno ispriča svoju priču".

Kejt je saznala za priču o Mili Snedon jer je fotografija ove devojčice iz izolacije, tokom pandemije kovida, postala viralna. Srela se zatim sa njom dva puta nakon što je u martu 2022. ugledala tu sliku. Princeza joj je poslala poruku rukom napisanu, nakon što se Mila pre dve godine izlečila od raka.

foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Mila je prvi put pričala sa Kejt Midlton, telefonom u aprilu 2021. Sastale su se u maju te godine u Edinburgu i devojčica je bila zadivljena jer su obe nosile ružičaste haljine. "Zdravo, Mila, želim da te snažno zagrlim, tako je lepo upoznati te".

Drugi susret desio se u decembru 2021. u Vestminsterskoj opatiji. Milina mama napomenula je da je Kejt veoma nežna osoba. "Ti trenuci učinili su da se Mila oseća stvarno posebno i to joj je dobro odvratilo pažnju sa tretmana. Sada je poznata kao srećna devojčica koja je upoznala Kejt Midlton, a ne kao devojčica koja boluje od raka".

Kejt Midton čije je obraćanje prokomentarisao bivši sekretar za štampu Elizabete Druge, nalazi se u ranoj fazi lečenja, neće biti otkriveni detalji o vrsti i stadijumu kancera. Pre dva meseca je imala tešku operaciju abdomena u bolnici u Londonu.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video: