Foto: Jugmedia

BANANA SINDROM:20 kolega tukle profesora likovnog

Bukvalno sam linčovan od dvadesetak svojih kolega u kafani, među kojima je bio i bivši predsednik opštine Nebojša Nenadović, direktor naše škole, predsednik sindikata u našoj školi, koji je i odbornik, i bivši direktor Centra za socijalni rad, ispričao je Aleksandar Radivojević

Crna Hronika
> 15:36h

BOJNIK – Profesor likovnog vaspitanja u Osnovnoj školi „Stojan Ljubić“ u bojničkom selu Kosančiću Aleksandar Radivojević pretučen je i onesvešćen u seoskoj kafani. To su, prema njegovim navodima, učinile njegove kolege, među kojima i bivši predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović. „Bukvalno sam linčovan od dvadesetak svojih kolega u kafani, među kojima je bio i bivši predsednik opštine Nebojša Nenadović, direktor naše škole, predsednik sindikata u našoj školi, koji je i odbornik, i bivši direktor Centra za socijalni rad“, ispričao je Radivojević.

Profesoru Radivojeviću su bojnički lekari ukazali prvu pomoć, a potom je kratko zadržan u urgetnom centru Opšte bolnice u Leskovcu. Međutim, policija je samo protiv njega podnela prijavu za remećenje javnog reda i mira, a slučaj Radivojević našao se i na vanrednoj sednici Skupštine opštine Bojnik. Incident se dogodio 27. septembra oko 19 sati u jedinoj kafani u Kosančiću, gde su rukovdstvo škole, pojedini nastavnici i članovi Školskog odbora slavili „pobedu“, odnosno, izbor jednog člana Školskog odbora iz redova roditelja, po njihovom ukusu. U tu kafanu je ušao profesor Radivojević sa svojim drugom, zatražio piće od gazde, ali ga nije dobio. „Shvatili smo o čemu se radi, ustali sa stola, a ja sam krenuo ka gazdi da ga prekorim što nisam uslužen. U tom momentu me sačekao udarac u glavu, a potom su nasrnuli svi. Mog prijatelja su izbacili i zaključali vrata kafane, a mene tukli na podu dok se nisam onesvestio“, ispričao je profesor, koji je na bolovanju. Nenadović demantuje njegovu priču. „Ja sam samo video da se on raspravlja sa gazdom kafane i neku gužvu, potom njega na podu, i ništa više. To što mu je ušivena glava, verovatno je negde lupio njome“, rekao je Nenadović, inače bivši predsednik opštine iz redova DS i aktuelni odbornik te stranke. On je naveo da se radi o „nameštaljki“, ocenviši da je pretučeni profesor bio u „službi aktuelnog rukovodstva Bojnika“, koje je lobiralo za drugog člana Školskog ovbora, čiji je glas presudan za smenu, ili opstanak sadašnjeg direktora. U bojničkoj opštini na vlasti su sve stranke osim DS i SPS. Skupštinska većina je povodom ovog incidenta zatržila od Ministarstva prosvete Vlade Srbije ispitivanje slučaja u Kosančiću, a od Ministartsva policije je zatraženo da se ispitaju policajci u Lebanu zbog navodnog neprofesionalnog postupanja, piše „juGmedia“.

Nenadović je demantovao optužbe i rekao da se profesor sam povredio