Foto: Profimedia

haos

SKANDAL POTRESA SVET FUDBALA! Tim sa pet transrodnih osoba dominirao na turniru ženskih ekipa, roditelji POVUKLI ćerke sa terena!

Fudbal

Veliki skandal potresa svet fudbala. Na jednom turniru za žene održanom u Australiji, do titule je stigla ekipa sa pet transrodnih osoba!

Fudbalski klub "Flying Bats FC" iz Sidneja, koji promoviše LGBT vrednosti, na turniru se pojavio sa pet transrodnih osoba i počistio je konkurenciju, te stigao do prvog mesta i nagrade od 1.000 dolara. Na putu ka tituli ova ekipa nije poražena nijednom, a u pobedi od 10:0 koja je bila najubedljivija na turniru jedna od transrodnih osoba je positgla čak šest golova.

Ovu vest preneli su brojni svetski mediji, a zabrinuti roditelji su povlačili ćerke sa terena kada su videli protiv koga one igraju.

- Naše devojčice su ovde da igraju zbog zabave i očekuju da igraju u ženskoj konkurenciji. Nisu se prijavile za mešovito takmičenje - rekao je jedan zvaničnik kluba koji se povukao, pa dodao:

- Neki od roditelja su bili toliko zabrinuti da nisu dozvolili svojim ćerkama da igraju. Bilo je to toliko razočaravajuće za njih da vide ogromnu razliku u sposobnostima.

Predsednica Fudbalskog kluba "Flying Bats", Džen Peden, stala je u zaštituu svog tima.

- Kao klub, "Flying Bats FC" snažno se zalaže za inkluziju i ponosimo se sigurnom, poštovanom i fer igrom, promovisanjem podrške zajednice za LGBTQIA+ igrače, zvaničnike i navijače, kao i značajnim fizičkim, društvenim i mentalnim zdravstvenim benefitima koje učešće u sportu donosi, posebno marginalizovanim članovima LGBTQIA+ zajednice. Mi smo klub koji jednako ceni naše cisrodne i transrodne igrače - rekla je Peden i dodala:

- Mi snažno podržavamo smernice Australijske komisije za ljudska prava o uključivanju transrodnih i raznolikih polova u sport.

Kurir sport / Dailymail.co.uk

BONUS VIDEO: