Foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

da li je moguće?

"TEŠKO VREME OKUPLJA PORODICU, ALI..." Progovorio bivši kraljev batler o pomirenju: "Mislim da će Hari stupiti u kontakt sa Kejt"

Pop kultura

Čini se da princ Hari (39) želi da pomogne kraljevskoj porodici dok se kralj Čarls (75) i princeza Kejt (42) leče od raka.

Priča se da se Hari i njegova supruga Megan Markl (42) nadaju privremenom povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo, a navodno su se obratili Vilijamu (41) i Kejt kako bi to i ostvarili, piše Njujork Post.

foto: Paul Grover / AFP / Profimedia

- Pomirenje s Harijem i Megan potpuno je moguće - rekao je kraljev bivši batler Grant Harold.

- Mogu da verujem, bez ikakve sumnje, da će Hari stupiti u kontakt sa Kejt i Vilijamom i ponuditi im pomoć. Hoće li oni prihvatiti to ili ne, sasvim je druga stvar, ali iskreno verujem da bi im se Hari i Megan lično obratili. Nažalost, ovakva vremena okupljaju porodicu - ispričao je Harold.

Iako otuđeni kraljevski par želi da pomogne porodici u ovom teškom razdoblju, veruje se da su njih dvoje samo zainteresovani za povratak kao zaposleni kraljevski članovi 'pod svojim uslovima'.

Njujork Poste u februaru otkrio da je Čarls razmatrao ideju da se Hari privremeno vrati, ali Vilijam je tada tome stao na put kako bi zaštitio svoju suprugu.

foto: ALPR/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Batlerovi komentari slični su mišljenju koje je izrazio kraljevski komentator i istoričar Ričard Fitcvilijams, kada je rekao da je trenutna situacija savršena prilika da se braća pomire.

- Ovo je zastrašujuća situacija, teška operacija i onda rak. Nekada se u najgorim stvarima pojave nove prilike - komentarisao je Ficvilijams.

Nakon što je princeza Kejt otkrila da ima rak, Hari i Megan su rekli kako se nadaju da će se Kejt imati priliku da se leči u privatnosti.

foto: Youtube/World Graphic/People

- Želimo ozdravljenje za Kejt i porodicu i nadamo se da će to moći da učini privatno i u miru - rekli su u izjavi.

Veruje se da je par 'privatno' stupio u kontakt s Vilijamom i Kejt nakon njene objave o dijagnozi. Međutim, čini se da su se Vilijam i Kejt svesno trudili da ih drže podalje od zdravstvenih problema, rekli su izvori za Njujork Post.

(Kurir.rs/24sata.hr/T.J.)

Bonus video: