Foto: Printscreen

Jasna poruka

SRAM TE BILO, DORA! Grčki mediji preneli reči predsednika Srbije upućene Bakojanijevoj

Politika

Šef države Aleksandar Vučić poručio je da bi Doru Bakojani, izvestioca za Kosovo, trebalo da bude sram zbog toga što je odustala od svojih principa i tri dana uoči sednice Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope preporučila članstvo Kosova.

Upravo ove reči sprskog predsednika grčki mediji prenose na naslovnim stranama velikim slovima.

foto: Printscreen

Grčka „Demokratija“ na naslovnici, uz fotografiju Vučića i Bakojanijeve, poručuju „Sram te bilo, Dora“, a unutar lista prenose obraćanje predsednika Srbije o toj temi, ali i osudu postupka Bakojanijeve.

foto: Printscreen

Grci otvoreno kažu da postoji bojazan od narušavanja srpsko-grčkih odnosa, ali da odgovornost isključivo leži na Dori i onima kojima pripada jer „zaobilaze nacionalne pozicije bez ikakvog političkog legitimiteta“.

Podsetimo, predsednik Srbije je u jučerašnjem obraćanju građanima između ostalog govorio i o Dori Bakojani, izvestiocu za Kosovo, koja je dala preporuku da Priština bude primljena u punopravno članstvo Saveta Evrope. Kazao je da je Bakojanijeva, tri dana pre glasanja, promenila svoje mišljenje i naglo se "pokajala što je bila čvrsta i snažna".

- Pisali ovde da štiti interese Srbije. Sramota... A onda se setila da nije važna ZSO, eksproprijacija... A Dori Bakojani da poručim - sram te bilo za to što si uradila. Sram vas bilo. Ja dobro znam ko je izdao nalog da odustanete od principa i da se tako ponašate! Sram vas bilo! Neki ljudi imaju kičmu u međunarodnoj areni, a neki nemaju ništa - kazao je, između ostalog, predsednik.

Kurir.rs