Foto: Kurir televizija

DEJAN VUK STANKOVIĆ ZA KURIR: Vučević iskusan političar, može da unese iskustvo, marljivost i posvećenost u ostvarivanju planova

Politika
> 21:23h

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje za Kurir da je mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević iskusan političar koji ima veštinu upravljanja državnim institucijama, zna šta je rad administracije i timski rad.

- Smernice politike su mu poznate jer u njoj godinama uspešno učestvuje, zna kadrovske potencijale svoje stranke, koalicije i društva u Srbiji. Medijski je verziran, ima iskusne saradnike, zna politički da pregovara, a opoziciji ume uvek da odgovori - navodi Stanković za Kurir.

foto: Kurir televizija

Ukazuje pak da su izazovi njegove vlade brojni i teško rešivi.

- Nije samo unutrašnja politička tenzija sa opozicijom bitna, Kosovo i Republika Srpska su veliki i najveći izazovi, a tu je i borba za rast ekonomije, borba protiv kriminala i korupcije, izgradnja pravne države, deblokada projekta Jadar koji je razvojna šansa Srbije, nevolje oko odnosa da Zapadom, balans u interesima sa Rusijom i Kinom, komplikovani odnosi u regionu… On može da unese iskustvo, marljivost i posvećenost ostvarivanju ambicioznog projekta napretka Srbije koji je dobio podršku građanstva - zaključio je Stanković.

Bonus video: