Foto: RINA

CRNOGORSKO PRIMORJE DOČEKALO LETO U APRILU: Kupači na plažama, temperatura preko 25 stepeni, ali postoji problem! (FOTO)

Crna Gora

Iako je tek početak aprila, na crnogorskom primorju mnogi građani su iskoristili visoke temperature da sunčano popodne provedu na plažama bez gužvi i velikog broja turista, čiji dolazak se očekuje tek za par meseci.

- Voda je odlična, topla i čista. Nakon tmurne zime jedva smo dočekali malo sunca da se okupamo i uživamo na plaži dok još nisu počele velike vrućine i još veće gužve, rekla je Vanja Gardašević iz Budve.

foto: RINA

Temperatura vazduha na primorju bila je preko 25 stepeni, pa je osim u Budvi kupača bilo i u ostalim gradovima.

Pripreme ugostitelja za predstojeću letnju sezonu, već su u punom jeku.

foto: RINA

Kao i ranijih godina najveći problem je sa pronalskom radne snage.

- Vrlo mali procenat Crnogoraca se odlučuje da radi sezonske poslove, stoga smo prinuđeni da radnike tražimo u drugim zemljama. Do ove godine tradicionlano su svoj posao na primorju tražili građani Srbije i Bosne i Hercegovne, ali sada su i oni mahom izostali jer su birali neke druge i bolje plaćene destinacije, poput Hrvatske, pa smo u pregovorima sa agencijama da ponovo radnu snagu tražimo u nekim dalekim zemljama, rekao je Aleksandar Jovanović, predsednik Udruženja ugostitelja Budve.

Kurir.rs/Rina