Foto: John Shelley Collection / Avalon / Profimedia

po njemu nazvao i svoje memoare

ČARLS JE HARIJU DAO TOLIKO OKRUTAN NADIMAK DA ĆE PRINCA PROGANJATI DOK JE ŽIV: Dajani je samo izustio ovu jezivu rečenicu (FOTO)

Pop kultura

Princ Hari oduvek je prezirao okrutni nadimak koji je dobio još kao beba - u tolikoj je meri uticao na njega da je čak i svoje memoare nazvao po njemu, te da je čitavu priču ispleo oko istog. Ime njegovih memoara je "Spare", odnosno "Rezerva", pa jasno da je upravo to i bio njegov nadimak.

Odlomak iz autobiografije vojvode od Saseksa ukazuje i na to ko mu je dao nadimak "Rezerva" nakon što se rodio. Prvi koji je skovao taj termin bio je kralj Čarls.

foto: Profimedia

"Harijeva ogorčenost zbog toga što je doživljavan kao rezerva bila je osnovna tema njegove knjige, kroz poglavlja o detinjstvu, školovanju, karijeru u britanskoj vojci i na dvoru, odnosu sa roditeljima i bratom, kao i kroz poglavlja o njegovom životu sa Megan kroz udvaranje, venčanje i brak do sopstvenog roditeljskog iskustva", piše britanski "Guardian".

foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Isti list akcentovao je dugodošnje Harijevo negodovanje prema pomenutom nadimku, ističući da je upravo to ono što je podstaklo prinčevu frustraciju koja se oseća na stranicama memoara.

foto: ITV / Planet / Profimedia

Čarlsov diskutabilan nadimak za mlađeg sina nastao je odmah nakon što je princ Hari rođen. Navodno je pokojnoj princezi Dajani sadašnji monarh rekao: "Divno! Sada si mi dala i naslednika i rezervu - moj posao je gotov."

foto: YT

U međuvremenu, izveštaji britanskij medija ukazuju na to da će vojvoda u maju ove godine, nakon što dođe u kratku posetu Engleskoj, pre svega posetiti bolesnog oca, odmah nakon što sleti u zemlju. Hari je, prenosi "The Mirror", rešen da popravi odnose sa Čarlsom.

foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Harijev prioritet kada dođe u Englesku jeste da vidi svog oca. On je i te kako fokusiran na to. To će biti njegova prva luka kada sleti. Pokušaće da provede što više vremena sa kraljem kako bi uspeli da izglade nesuglasice i da uživaju u međusobnom društvu kao nekada. Hari zna da će to biti nezgodno, ali vreme je da se ponos i razlike ostave po strani", rekao je izvor za "The Mirror".

( Kurir.rs / Blic žena / T. B )

Bonus video: