Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

IPAK JOJ SE SMILOVALA

VERENICA MILIJARDERA KOJU ZOVU "ŽDERAČICA MUŽEVA" MOŽE NA MET GALU, ALI POD JEDNIM USLOVOM: Ana Vintur je rekla svoje

Pop kultura

Kao vrhunac društvenog kalendara Njujorka je ekstravaganca nazvana "Modni Oskar". Godišnja Met Gala je trenutak kada se slavne ličnosti zaista oblače da bi impresionirale, a obožavaoci mode ili vrisnu od oduševljenja ili ustuknu od užasa.

Met Gala je samo po pozivu i za one koji su prvi put pozvani, a listu gostiju sastavlja Ana Vintur, i to tradicionalno znači ništa manje nego imenovanje na vrh stepenica američkog društva.

foto: Profimedia

Ovogodišnji događaj, koji se održava u ponedeljak, biće posmatran sa posebnim interesovanjem, jer se očekuje debi žene čiji modni izbori nisu baš smatrani vrhuncem sofisticirane elegancije. Naime, reč je o Loren Sančez, ozloglašenoj "žderačici muževa", verenici multimilijardera Džefa Bezosa.

Vest o njenom pojavljivanju je zapanjila mnoge, a Vintur je pre samo nekoliko meseci dala da se fotografije para objave u Vogu, to je ljubitelje mode zapanjilo, jer je suspendovala svoju uobičajenu politiku laissez-faire u vezi sa kodeksom oblačenja: ona je navodno odlučila da buduća gospođa Bezos može da dođe na bal samo ako Vintur ima reč o tome šta nosi.

foto: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Insajder je nedavno rekao Aninoj biografkinji Ejmi Odel da čuvena urednica zna da Sančez ima loš ukus i da joj lično pomaže da izabere haljinu.

- Ana se ne uključuje uvek lično u ono što gosti nose, napisala je Odel, dodajući da je radila sa Sančez na izboru između dizajna klasičnog stila Oskara de la Rente i još dva još neimenovana dizajnera.

foto: Profimedia

S obzirom na to da je ovo zabava na kojoj je glumac Džared Leto prošle godine došao obučen kao mačka modnog dizajnera Karla Lagerfielda i na kojem je čak i Sančezova prijateljica rijaliti TV zvezde Kim Kardašijan već bila učesnica bez takvog prijavljenog upozorenja, to predstavlja glasno izjašnjavanje o nepoverenju.

Ipak, Vintur sigurno ima pravo. U januaru je Sančez izašla u Milano noseći prozirnu Dolče i Gabana crnu čipkanu haljinu koja je otkrivala njenu zadnjicu i navela američku televizijsku kuću da je nazove pogrdnim imenima.

foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Pokušaj da budeš malo otmena. Mora li sve da bude razotkrivanje vaše očigledno previše uvećane imovine - savetovala je Ana verenicu Džefa Bezosa.

Bilo kako bilo, čekamo da vidimo šta će to čuvena urednica da učini sa stilom Loren Sančez.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S)

Bonus video: