Foto: Printscreen/RTS

osvanuo spisak

EVO IZ KOJIH ZEMALJA JE SRBIJA DOBILA GLASOVE PUBLIKE NA EVROVIZIJI: Njih ŠEST je na spisku, a među njima nalazi se i Hrvatska

Pop kultura

Pobedu na Evroviziji je odnela Švajcarska i Nemo Metler sa pesmom "The Code", dok je Srbija sa pesmom "Ramonda" koju izvodi Teya Dora, završila na 17. mestu.

Sada su isplivali rezultati takmičenja i glasovi publike i svih zemalja Evrope, a tu se može videti da su Srbiji samo 6 država dale poene.

foto: Printskrin

Sada su isplivali rezultati takmičenja i glasovi publike i svih zemalja Evrope, a tu se može videti da su Srbiji samo 6 država dale poene.

Od Hrvatske smo dobili 12 poena, Austrije, Švajcarske i Slovenije po 5, od Malte 3 i od Albanije 2 poena.

Već mesecima unazad za glavnog favorita važio je Baby Lasagna iz Hrvatske sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim" i nalazio se na prvom mestu za pobedu na kladionicama, dok je po prognozama kladionice naša predstavnica Teya Dora sa pesmom "Ramonda" bila na 24. mestu.

foto: Printscreen/RTS

Naime, sinoć je pored publike glasao i stručni žiri, međutim veliki šok usledio je kada je srpska predstavnica Teya Dora od hrvatskog žirija dobila samo 3 poena.

Ipak, kasnije je isplivao spisak na kom se vidi da je publika u Hrvatskoj Teya Dori dala 12 poena.

Ko je pobednik Evrovizije 2024

Da podsetimo, Nemo Metler je na Evroviziji pevalo pesmu “The Code”, koja je kako kaže, delimično inspirisana i stvarnim životom. Nemo ima 25 godina i deklariše se kao nebinarna osoba, odnosno ni kao muško ni žensko, već kao “oni”.

foto: EPA Jessica Gow

- "The Code" govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac, ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces, ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba - reklo je Nemo jednom prilikom, i istaklo koliko je značajna mogućnost da peva na sceni u Malmeu.

- Neverovatna je čast što mogu da predstavljam Švajcarsku na Evroviziji. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao kvir osobi vrlo važno da se zauzmem za celu LGBTQIA+ zajednicu - zaključilo je Nemo.

foto: EPA Jessica Gow

Nakon proglašenja pobednika Nemo nije mogao da sakrije koliko je srećan, ali i suze u očima zbog uspeha.

Pobednik Evrovizije je slomilo trofej prilikom proglašenja pobede.

( Kurir.rs / Blic / T.B. )

Bonus video: