Foto: EPA/Jessica Gow

DAO SVOJ SUD

"MISLILI SMO DA SE ŽIRI NEĆE USUDITI..." Bivši šef hrvatske delegacije o Švajcarskoj: "Da je bilo tako, Nemo ne bi pobedio"

Pop kultura

Iako je mesecima unazad glavni favorit za pobedu na Evroviziji bio hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja, pobedu je odneo Nemo iz Švajcarske. Prvoplasirani je u zbiru bodova od glasova publike i žirija odneo 591, dok je Hrvatska osvojila 547 bodova.

Čitava Hrvatska sada bruji o finalu Evrovizije, a bivši šef hrvatske delegacije na Evroviziji, Aleksandar Kostadinov, rekao je šta misli o svemu:

foto: EPA/JESSICA GOW

- Gledali smo poslednje minute i mislili da se žiri neće usuditi da zezne posle ovakvog odgovora publike, ali jeste. Ali 200 miliona ljudi u svetu ovo gleda, a Marko je pobedio nadmoćno. Pobednik je bio peti u teleglasanju, žiri me je još više iznenadio. Oni su procenili poruku, a ne pesmu. Ali ostale poruke nisu ocenjene, to je OK, ali za manji okvir. Da je tako, Nemo ne bi pobedio. Matematički, ako nisi među prva 3 u publici, žiri ne bi trebalo da bude tako jednoglasan... Sliman i Marko su dobili pet dvanaestica zajedno... Mislim da bi EBU trebalo da razmisli i o mišljenju i željama i broju glasova publike, da ovo ima važnu ulogu u radu žirija. Pogotovo kada postoji tako ogromna razlika. Marko je doneo ono što Evrosongu treba - šou i nastup. Deset dana o Evrosongu su pisali svi ozbiljni i američki mediji uz njegovu fotografiju - zaključio je on za "Večernji list".

foto: EPA Jessica Gow

Teya Dora čestitala pobedniku Nemu i Baby Lazanji

"Ljudi, hvala vam svima na podršci i divnoj energiji i na svim glasovima koje ste poslali", napisala je Teya Dora, koja je čestitala svojim kolegama na plasmanima.

foto: EPA /Jessica Gow

Prvo je čestitku uputila pobedniku Nemu, pa potom i Lazanji, sa kojim se divno družila poteklih dana.

"I najveće čestitke za Bejbi Lazanju i Hrvatsku, koji su osvojili najviše bodova od publike", napisala je Teya Dora.

(Kurir.rs/ Vecernji.hr/ Blic/ L. S)

Bonus video: