Afera „kablovi“

Dulić: Reći ću kome sam iz DS davao pare

Ako bude priveden na razgovor, bivši ministar Oliver Dulić reći će po čijem je nalogu slovenačkoj firmi „Nuba invest“ namestio posao postavljanja optičkih kablova

Društvo
> 00:12h

BEOGRAD - Propevaće. Oliver Dulić, bivši ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, ukoliko bude priveden na informativni razgovor, reći će policiji po čijem je nalogu slovenačkoj firmi „Nuba invest“ dodeljen milionski posao postavljanja optičkih kablova po Srbiji. - Dulić je ispričao prijateljima da će ako završi iza rešetaka, sve ispričati i poimence navesti sve iz DS koji su mu naložili da sklapa sumnjive poslove i na čijim računima je novac završavao. Rešio je da se na taj način brani - priča za Kurir izvor blizak Duliću. SBPOK je, kako je naš list prvi objavio 19. septembra, završio istragu protiv Dulića zbog sumnje da je slovenačka firma „Nuba invest“, u vlasništvu Rastka Tomažiča, bez ikakvog tendera i licence Ratela dobila posao postavljanja optičkih kablova. Uz to, iako je reč o poslu koji se meri desetinama miliona evra, posao je dobila tada tek osnovana firma „Nuba invest“, koja ima jednog zaposlenog i osnivački ulog od 3.000 evra, dok su svi veliki operateri odbačeni. TIme se bavi i slovenačko tužilaštvo. Do sada su saslušani direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, nekadašnji Dulićevi pomoćnici Nebojša Janjić i Aleksandra Damnjanović, kao i nekoliko zaposlenih u stručnim službama Vlade koji su bili zaduženi za pripremu dokumentacije. Dulić juče nije odgovarao na pozive Kurira.

Pritisci Dulićevih finansijera - Dulićevi finansijeri i poslovni partneri pritiskaju da ne završi iza rešetaka i da se sve pokaže kao politički obračun, a ne kao obračun s kriminalom - navodi izvor Kurira i dodaje da je nedvosmislena opredeljenost da se u borbi protiv kriminala i korupcije ne podleže pritiscima, zbog čega će Dulić biti saslušan po nalogu Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal.