Foto: REUTERS

Posle debate predsedničkih kandidata

Obama radi za Romnija

Republikanca podržava 49 odsto Amerikanaca, dok Obama ima podršku 47 procenata. Pre TV debate aktuelni predsednik SAD imao je podršku 49, a Romni 47 odsto birača

Planeta
> 01:46h

VAŠINGTON - Greška. Američki predsednik Barak Obama pomogao je svom rivalu, republikancu Mitu Romniju, da pređe u vođstvo samo mesec dana pred predsedničke izbore u SAD. Naime, Obama je tokom prve TV debate u Denveru pre nekoliko dana bio toliko nesiguran i zbunjen da su rezultati predizbornih anketa sada na Romnijevoj strani. Republikanca podržava 49 odsto Amerikanaca, dok Obama ima podršku 47 procenata. Pre TV debate aktuelni predsednik SAD imao je podršku 49, a Romni 47 odsto birača. Prema mišljenju analitičara, Obama je u Denveru imao jedan od najgorih nastupa u svojoj karijeri, dok je Romni bio odlučan i nadmoćan u debati. Obami nije pomoglo ni to što je odmah nakon debate optužio Romnija da nije govorio istinu tokom njihovog sučeljavanja. Sledeća od ukupno tri debate pred izbore 6. novembra biće održana u Njujorku 16. oktobra.

Godišnjica sa zakašnjenjem Predsednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel proslavili su 20 godina braka u subotu - tri dana kasnije, jer je Obama bio zauzet predsedničkom kampanjom. Par je proslavio godišnjicu u restoranu hotela „For sizons“ u Vašingtonu.