Debitant u reprezentaciji

Alen Stevanović: Nisam više luda glava!

Stevanović: Mihajlović je čuo da sam problematičan, drago mi je što sam ga uverio da sam se sasvim popravio

Fudbal
> 00:00h

Post’o čovek. Fudbaler Torina Alen Stevanović konačno je zaslužio status srpskog reprezentativca, iako su ga još u juniorskim danima mediji u Italiji najavljivali kao „Zidana sa Balkana“. Mladi fudbaler kaže da ga je „luda glava“ sprečavala da ranije zaigra za neku od selekcija Srbije, jer su priče oko njegovih „bubica“, mada često preuveličavane, odvraćale druge selektore od namere da mu ukažu šansu. - Većinu reprezentativaca poznajem, dosta sam toga o timu saznao iz razgovora sa selektorom, koji me je posetio u Torinu. Meni je važno da sam tu, a sve ostalo, o tome kada ću igrati, na kom mestu, odlučiće selektor - rekao je vezni igrač novog italijanskog prvoligaša. ♦ Kako ste doživeli Mihajlovićevu posetu? - On je došao da bi video kakav sam čovek, jer je i do njega došla priča da sam luda glava. Uverio se, međutim, da sam normalan momak, pravi profesionalac. Šta tačno znači kada za nekog kažu da ima ludu glavu? - To znači da ponekad može imati drugačiji odnos prema treningu ili treneru. Bio sam nekada takav, ali više nisam. Ozbiljan sam igrač, svestan šta mi je sve potrebno da bih uspeo. Da li vam je prelazak u Inter kod Žozea Murinja izbacio „bubice“? - Ne baš. Mislim da me je sazrevanje uhvatilo kasnije, kada sam se preselio u Torino. Ali bilo je to nekada. Sada, verujte, ne bi postojao promil šanse da igram u Seriji A, a da se ne ponašam superprofesionalno. Ni u reprezentaciju ne bih došao kada bih pomislio da mogu da pokvarim atmosferu.

Šćepović: Nemam tremu Izjava Siniše Mihajlovića da je Marko Šćepović „perfektan igrač, baš kakav je potreban reprezentaciji“ ne može da stvori pritisak centarforu Partizana. - Sa 21 godinom mnogo toga sam preturio preko glave igrajući za Partizan, tako da mi izjava selektora ne može stvoriti problem. Znam da očekuje od mene da osvajam lopte, razigravam saigrače i, naravno, da postižem golove, a ja od naredne dve utakmice očekujem šest bodova. Jeste Belgija snažna, ali mi igramo na našem terenu i to mora da bude naša prednost - rekao

Prozivke sa Kompanijem Matija Nastasić imao je malu predigru meča sa Belgijom u svlačionici Mančester sitija, gde su pale prozivke sa partnerom iz štoperske linije Vensanom Kompanijem. - Peckali smo se, on je počeo, a ja sam mu uzvratio. Ne bih da otkrivam kako je sve to prošlo, bolje je da sačekamo ono što će se desiti na terenu. Tamo će se sve videti - kaže Nastasić.

Alen Stevanović Rođen: 7. januara 1991. Visina: 180 cm Pozicija: Levi vezni, centralni vezni igrač Karijera: Radnički NBG (junior 2000-2008), Radnički Obrenovac (08-09), Inter (2010), Torino (2010 pozajmica), Toronto (2011 pozajmica), Torino.