Italijanski golman nema dilemu

Bufon: Juve je bolji od Napolija

Juventus je jak, a ako Napoli na kraju trijumfuje onda zaslužuje sve komplimente, kaže golman tima iz Torina

Fudbal
> 03:38h

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da će odati priznanje Napoliju ukoliko klub sa juga zemlje održi trenutnu formu i osvoji nacionalnu titulu ove sezone. Dva tima nakon sedam odigranih kola vode na tabeli Serije A sa 19 bodova i sastaju se u narednom kolu italijanske lige.

Bufon veruje da je "stara dama" i dalje glavni favorit za osvajanje skudeta.

"Juventus je jak, a ako Napoli na kraju trijumfuje onda zaslužuje sve komplimente. Ipak smatram da smo mi izraziti favoriti", rekao je Bufon u kampu reprezentacije Italije, koja se priprema za utakmicu protiv Jermenije u petak, u kvalifikacijama za prvenstvo sveta.

Kapiten Juventusa dodao je da duel 20. oktobra u Torinu neće mnogo toga rešiti u trci za titulu, bez obzira što Juventus učestvuje i u Ligi šampiona.

"Ta utakmica neće biti odlučujuća, još smo na početku sezone. Tačno je da Napoli nema obaveze u Ligi šampiona, za razliku od nas, ali mi smo i dalje favoriti za osvajanje skudeta", poručio je Bufon.

Branilac trofeja nacionalnog kupa, Napoli, poslednju titulu prvaka Italije osvojio je 1990. godine kada je njegove boje branio legendarni Dijego Maradona, koji je postigao 16 prvenstvenih golova, a ove sezone je u vrhu zahvaljujući pogocima Urugvajca Edinsona Kavanija.

Juventus je prošle sezone osvojio 28. skudeto, prvi posle devet godina, nakon što su mu oduzeti trofeji iz 2005. i 2006. godine zbog učešća u skandalu oko nameštanja utakmica.