Foto: Zorana Jevtic

Srbija poziva na forum Zapadni Balkan i Danska

Cilj je da se promovišu ekonomska, inovaciona i kulturna ponuda zemalja Zapadnog Balkana, odnosno Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, u cilju unapređenja saradnje s Danskom

Politika
> 23:52h

KOPENHAGEN - Ambasada Srbije u Danskoj uputila je poziv pojedincima, institucijama i preduzećima za učešće u projektu "Most" u danskom gradu Vejle 5. i 6. novembra.

Kako se navodi u pozivu koji je potpisala ambasadorka Vida Ognjenović, taj projekat je "promocija privrede, inovativnih projekata i kulture u cilju saradnje Kraljevine Danske i zemalja Zapadnog Balkana". Manifestaciju organizuje opština Vejle, centar vrlo razvijenog poljoprivrednog i industrijskog regiona sa 108.000 stanovnika, na danskom ostrvu Juland.

Cilj je, kako stoji u pozivu, da se promovišu ekonomska, inovaciona i kulturna ponuda zemalja Zapadnog Balkana, odnosno Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, u cilju unapređenja saradnje s Danskom. Biće predstavljeni uspešni primeri firmi Karlsberg i Grundfos, a fokus je na promociji prozvoda prehrambene industrije i traženju odgovora na pitanje "Zasto je dobro i svrsishodno investirati u zemlje Zapadnog Balkana"? U pozivu se ističe i da će, pored predstavnike danskih drzavnih i korporativnih agencija i kompanija, manifestaciji prisustvovati ministar za evropske poslove Danske Nikolai Vamen, potpredsednik vlade Vojvodine i bivši gradonačelnik Inđije Goran Ješić.