Belgijanci se oporavljaju

Kompani u timu protiv Srbije

Svi znaju koliko je Vensan bitan za ekipu, kako na terenu, tako i van njega. Međutim, ako neki igrač nije spreman za duel sa Srbijom, pronaći ću drugo rešenje“, kaže Vilmots

Fudbal
> 00:00h

Selektor fudbalera Belgije Mark Vilmots kaže da bi kapiten Vensan Kompani ipak mogao igrati protiv Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. On je istakao da se njegovo zdravstveno stanje popravilo i da mu se Kompani stavio na raspolaganje.

Kapiten „crvenih đavola“ nije trenirao sa ekipom u sredu, ali će prisustvovati sastanku u četvrtak.

„Svi znaju koliko je Vensan bitan za ekipu, kako na terenu, tako i van njega. Međutim, ako neki igrač nije spreman za duel sa Srbijom, pronaći ću drugo rešenje“, kaže Vilmots.

Belgijanci igraju meč sa Srbijom u petak na „Marakani“, a četiri dana kasnije čeka ih susret sa Škotskom na stadionu „Kralj Boduen“ u Briselu.

Selektor Belgijanaca ulogu favorita u Beogradu prepušta našem timu.

Srbija igra kod kuće, i što se mene tiče, oni imaju ulogu favorita. Pogledaćemo poslednja dva meča koja su odigrali i proučićemo njihov sistem igre“, dodaje Vilmots.

Dobra vest za selektora Belgijanaca je da su povrede sanirali Gijom Žile i Aksel Vitsel, međutim, posle povrede napadača Vest Brmoviča Albiona Romela Lukakua, on neće moći da računa ni na odličnog igrača Evertona Maruna Felinija.