Foto: REUTERS

Del Pjero odbio Liverpul zbog Hejsela

Uprava Juventusa krajem prošle godine odlučila je da sa Del Pjerom ne produži ugovor koji je istekao u junu 2012

Fudbal
> 11:42h

RIM - Legendarni italijanski fudbaler Alesandro del Pjero priznao je danas da je mislio kako će na drugačiji način da završi karijeru u Juventusu i otkrio da je svojevremeno odbio ponudu Liverpula.

"Nekako sam zamišljao da će sve biti drugačije. Ipak, stvari su se promenile pre godinu i po dana. Na kraju, otišao sam zadovoljan jer sam sve dao Juventusu", kazao je Del Pjero italijanskim medijima.

Kad je saznao za odluku čelnika Stare dame, Del Pjero je snimio video poruku za navijače u kojoj je kazao da bi po svaku cenu voleo da ostane.

"Ponovo bih to uradio. Tada je bilo mnogo glasina o mom ugovoru, a ja sam želeo da razjasnim neke stvari kako bi navijači znali da novac nije kamen spoticanja. Hteo sam da ostanem", istakao je rekorder Juventusa po broju utakmica i golova.

Del Pjero se prošle sezone od navijača Juventusa oprostio osvajanjem titule prvaka Italije. U meču poslednjeg kola sa tribina je ispraćen ovacijama, suzama i pesmom.

"Navijači su stvarno bili fantastični tog dana. Čak su i neki od saigrača, poput Đanluiđija Bufona priznali da mi zavide na neki način. Tada sam video koliko me navijači vole i cene", naveo je Del Pjero.

On je dodao da je veoma emotivno doživeo te trenutke, pošto je bilo evidentno da se radi o spontanoj reakciji navijača.

Del Pjero je kazao da odbio ponudu Liverpula, jer je u tom trenutku već bio u pregovorima sa Sidnejom, ali i zbog tragedije u finalu Kupa šampiona na Hejselu 1985. godine, kada su navijači Liverpula izazvali pogibiju više desetina pristalica Juventusa.

"Od tada su Juventus i Liverpul uspeli ponovo da uspostave dobre odnose, ali za mnoge je tragedija na Hejselu nešto što nikada neće moći da se obriše iz sećanja", smatra Del Pjero.

Javnost u Italiji bila je skeptična kada je Del Pjero saopštio da ide u Australiju.

"SAD, Brazil, Tajland, Katar, Španija, Engleska, Kina, Japan... Nisam jurio najbolju finansijsku ponudu. Već sam osvojio sve moguće trofeje, nisam ni morao da tražim klub koji igra Ligu šampiona", objasnio je Del Pjero.