Uspešno završena akcija Moj komšiluk

Akcija je pokrenuta 20. jula ove godine sređivanjem parkova i međublokovskih zelenih površina na Paliluli, a nastavljena je na još 52 lokacije u opštinama Zvezdara, Savski venac, Zemun, Novi Beograd, Rakovica, Čukarica, Voždovac, Stari grad i Vračar

Beograd
> 18:20h

BEOGRAD - Pomoćnik gradonačelnika Beograda Dejan Živković i predsednik opštine Čukarica Zoran Gajić pridružili su se danas inicijativi stanara u sređivanju još jednog međublokovskog dečjeg igrališta u toj opštini, kojom je uspešno završena ova sezona akcije „Moj komšiluk – Popravimo zajedno”.

– Inicijativa je upravo i potekla tokom leta sa Čukaričke padine, od jednog savesnog sugrađanina, kome se nedugo zatim priključio grad i lokalne samouprave na više od 60 lokacija u prestonici – podsetio je pomoćnik gradonačelnika.

On je za Beoinfo najavio da će akcija biti nastavljena od proleća naredne godine i pozvao sugrađane koji imaju sličnu potrebu u svom komšiliku da se obrate nadležnim gradskim službama.

Predsednik opštine Čukarica Zoran Gajić dodao je da je u sklopu iste akcije samo u toj opštini sređeno desetak dečjih igrališta, koja su, uz skromna finansijska sredstva, ponovo postala oaze druženja i razonode. On je zahvalio građanima na velikoj podršci, kao i „Gradskom zelenilu” i drugim javnim preduzećima na nesebičnoj podršci.

Drugari i vršnjaci Lazar i Andrej nisu krili zadovoljstvo što im se ukazala prilika da zajedno sa gradskim funkcionerima i roditeljima sređuju svoje omiljeno mesto za igru.

–Mi se uvek lepo igramo iako ja navijam za Zvezdu, a Laza za Partizan – kaže sedmogodišnji Andrej. Mama trogodišnjeg Petra kaže za Beoinfo da je oduševljena inicijativom grada i opštine, jer je parkić konačno očišćen od raznog otpada, koga od danas krase tek ofarbani rekviziti za najmlađe.

Akcija pod nazivom „Moj komšiluk – Popravimo zajedno” nastala je na inicijativu Beograđana, a u celom poslu bili su i grad Beograd i JKP „Zelenilo – Beograd”, koje je obezbedilo potreban materijal, od rukavica, farbi do četki i ostalih sredstava potrebnih da se posao farbanja ljuljaški, klackalica i drugih rekvizita obavi što kvalitetnije.

Akcija je pokrenuta 20. jula ove godine sređivanjem parkova i međublokovskih zelenih površina na Paliluli, a nastavljena je na još 52 lokacije u opštinama Zvezdara, Savski venac, Zemun, Novi Beograd, Rakovica, Čukarica, Voždovac, Stari grad i Vračar.

Zainteresovani građani mogu podneti inicijativu za popravku i farbanje rekvizita u njihovom parku za narednu godinu „Beokom servisu”, besplatnim pozivom na broj 0800-110-011 (radnim danima, od 7 do 22 časa) ili putem mejlabks@beograd.gov.rs .