Android vesti

Tech
> 22:26h

Gugl skaj mep Jedna od najbolje ocenjenih android aplikacija za pametne telefone je „gugl zvezdana mapa“, koja omogućava da na svom telefonu vidite tačan raspored planeta i zvezda u svemiru. Potrebno je samo da usmerite telefon u bilo kom pravcu neba i videćete koje se zvezde ili sazvežđa tu nalaze. „Gugl zvezdana mapa“ može da se koristi i u zatvorenom prostoru. Inače, ova aplikacija sprečava vaš telefon da pređe u fazu „spavanja“. Nova verzija Džimejla Gugl je napravio poboljšanu verziju Džimejla za androide, koja olakšava čitanje i pregled elektronske pošte. Radi se o 4.2 verziji, koja napokon donosi funkcionalnost pinč-tu-zum unutar otvorenog mejla. Mnogi korisnici ocenili su je najvišom ocenom. Pored nje, tu je i „svajpavej“ funkcija koja mejlove može da obriše ili arhivira jednim pokretom.

Organizator posla „Kingsoft ofis“ je kancelarijski paket programa, a dizajniran je da liči na „Majkrosoft Vindouz ofis“. U sklopu ovog paketa su aplikacije za obradu teksta, tabela, prikaz prezentacija i prikaz PDF. Fajlovi čiji je pregled omogućen ovom aplikacijom su fajlovi sa ekstenzijama doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx, pdf, dok je uređivanje i pravljene fajlova omogućeno za fajlove s ekstenzijom txt, doc, docx, xls i xlsx. Neverovatni Aleks „Rovio mobil“ lansirao je novu igricu za pametne telefone pod imenom „Neverovatni Aleks“. Igrica je dostupna u „gugl plej prodavnici“ i „epl iOS prodavnici“. „Neverovatni Aleks“ dolazi sa 100 različitih nivoa, koji se prostiru na četiri drugačije lokacije. Igrica ima niz zagonetki, takmičenja, a igrači mogu da dođu do rešenja problema na nekoliko načina. Videćemo da li će „Neverovatni Aleks“ biti hit kao i igrica „Besne ptice“.

Aplikacija za zaljubljene „Per“ je aplikacija koja vam omogućava da budete stalno u kontaktu sa voljenom osobom, čak i kada niste jedno pored drugog. Dovoljno je da oboje imate instaliranu aplikaciju „per“ na svom pametnom uređaju i možete međusobno da delite slike, video-klipove, poruke, video-poruke, čak i crtati na istom „papiru“. Najbolje od svega je to što sav sadržaj vidite samo vi i vaš partner i niko drugi.

Drvena tastatura PARIZ - Francuski preduzetnik Žilijen Salanav napravio je bežičnu tastaturu od drveta javora i oraha s ciljem da promeni uniformisani stil kompjutera i približi ljude prirodnim materijalima. Tastatura se blututom može povezivati sa tabletima i stonim računarima, a cena je 125 evra. Kada su ljudi prvi put videli ovu tastaturu, na sajmu u Londonu, bili su fascinirani i bojažljivo su je pipali jednim prstom.

Virus na Skajpu! BEOGRAD - Menadžment kompanije koja proizvodi program za komunikaciju Skajp upozorio je korisnike na najnoviji virus koji se širi putem njihovog servisa. Ljudima se preporučuje da ne otvaraju link kojem prethodi tekst „lol is this your profile pic?“, ili na srpskom jeziku: „ha-ha, da li je ovo vaša nova slika za profil?“. Zloćudni virus ne dozvoljava korisniku pristup kompjuteru i hakerima daje apsolutnu kontrolu nad vašim računarom.