Komičan ali istinit test

Da li ste spremni da postanete roditelji

Biti mama ili tata najlepša je stvar na svetu, ali nered, noćna buđenja i milion drugih obaveza oko malog deteta situacije su na koje morate biti pripremljeni

Stil
> 00:00h

Spremite se za izazove! Većina ljudi sa željom da postanu roditelji trudnoću vide kao dar s neba. Test koji vam donosimo otkriva neke smešne, ali i veoma istinite situacije koje dolazak deteta nosi sa sobom, a ako ga uspešno rešite, biće vam kristalno jasno od čega se roditeljstvo zapravo sastoji. Besane noći Da biste otkrili kako se roditelji osećaju tokom noći, pokušajte od tri sata do osam ujutro da šetate po dnevnom boravku noseći od četiri do šest kilograma nekog tereta. U osam ujutru lezite i namestite alarm na 11, ustanite i šetajte s onim teretom i naredna dva sata. Vratite se u krevet i pomerite alarm za četiri sata. Pošto nećete moći ponovo da zaspite, skuvajte sebi kafu i kad je popijete, počnite da spremate kuću i da kuvate ručak. Premoreni, zaspite na kauču u 18 časova. Ponavljajte postupak narednih godinu dana i potrudite se da sve vreme izgledate srećno i veselo i da budete strpljivi u ophođenju s detetom. Razgovor Ova stavka je baš „laka“. Samo minimum pet puta ponovite bukvalno sve što kažete, s različitom intonacijom i jačinom glasa. Vožnja autom Prodajte svoj sportski automobil i zamenite ga nekim karavanom. Napunite zadnje sedište dečjim igračkama, pelenama, sedištem za dete, a kolica stavite u prtljažnik. Svuda prospite kokice, a sladoled ostavite da se istopi. Haos koji ćete videti je ništa u odnosu na onaj koji će napraviti dete.

Hranjenje jednogodišnjeg deteta Izdubite dinju i na njoj sa strane napravite rupu. Obesite je da visi na nekom konopcu tako da se non-stop ljulja. A onda pokušajte da malom kašikom pogodite usta (rupu) dinje tako da u nju stane cela kašica, sve vreme glasno oponašajući zvuk automobila ili aviona koji treba da slete. Oblačenje male dece Kupite živu hobotnicu i pokušajte da je stavite u neku mrežastu vreću, ali tako da nijedan krak ne viri iz nje, a vreme koje imate na raspolaganju je pet minuta. Trenirajte nekoliko puta na dan jer vas upravo to čeka kad ubuduće budete oblačiti dete.

Prodavnica Otiđite u obližnji supermarket i povedite partnera koji će da glumi predškolsko dete. Neka zastane kraj svake police, neka obavezno dodiruje svaki artikal i neka svaki minut najglasnije kaže: „Kupi mi to!“ Naravno, vi ćete u međuvremenu obavljati nedeljnu kupovinu trudeći se da ne zaboravite nijednu namirnicu koja vam treba ne ispuštajući partnera iz vida dok on trči oko polica. Platite sve što pojede ili uništi. Šetnja Obucite se, izađite iz stana i zaključajte vrata. Vratite se u stan, pa ponovno izađite i spustite se niz stepenice. Vratite se opet u stan praveći se da ste nešto zaboravili, pa ponovno izađite napolje. Šetajte ulicom brzinom puža i zastajkujte na svaka tri minuta praveći se da vam dete postavlja bar šest pitanja o svakoj žvakaćoj gumi zalepljenoj na trotoar, prljavoj maramici ili šarenom insektu kog je ugledalo. Bez vrištanja i histerije, odustanite od šetnje i vratite se kući usput ljubazno pozdravljajući svakog komšiju koji pomazi mališana.

Nered Uzmite malo rastopljene čokolade ili džema i razmažite ga po kauču. Stavite komadić banane iza ormara i ostavite ga da tamo stoji nekoliko meseci. Gurnite prste u zemlju koja je u saksiji s cvećem, pa ih potom očistite trljajući zidove. Ispraznite svaku fioku i stvari ostavite nasred prostorije. Onda sve to pospremite, ali da nijednog trenutka ne izgubite živce. Ako ste sve gorenavedene tačke savladali, čestitamo, spremni ste za jedan od najlepših „poslova“ na svetu - RODITELJSTVO!