Foto: KURIR

Tragedija kod Priboja

TRAGEDIJA: Udavili se otac i sin!

Zoran (52) i Danko Baković (26) nestali u Potpećkom jezeru. U čamcu, koji je iznenada počeo da tone, bilo i dvoje mališana. Deca od šest i sedam godina spasena nadljudskim naporima

Crna Hronika
> 00:00h

PRIBOJ - Zajedno u smrt! Zoran (52) i njegov sin Danko Baković (26) iz Priboja udavili su se preksinoć u Potpećkom jezeru kada je potonuo čamac u kome su bili s još četvoro prijatelja, među kojima i dvoje dece! U drami koja se odigrala na jezeru, mališani od šest i sedam godina nadljudskim naporima čoveka koji je upravljao čamcem spaseni su i prebačeni na sigurno! Drama na jezeru odigrala se u sumrak, kada su Zoran i Danko Baković, Slaviša Ćirović i Slađan Kolović i još dvoje dece seli u čamac da se s leve obale, gde su bili na roštilju, prebace na drugu obalu. - Na oko 70 metara od obale počela je da prodire voda u prednji deo čamca. Sekund-dva kasnije, čamac je počeo da tone - ispričao je Slađan Kolović (41), koji je upravljao čamcem. U tim trenucima, pored Slađana su sedeli njegova ćerkica Anja (7) i komšijin sin Boris (6). - Boris je imao prsluk za spasavanje i kad smo upali u vodu, grčevito me zgrabio oko vrata, dok sam Anju držao oko pojasa... Voda je bila ledena, a ja sam pokušavao da se održim da ne potonemo. Dozivao sam pomoć, a noge su mi postajale sve teže - prepričao je Slađan detalje drame. Njegove krike čuli su prijatelji na drugoj obali. - Posle četiri-pet minuta prvi je stigao Borisov otac Ivica Raković i pokupio Slađana s decom. Za to vreme, Slaviša Ćirović pokušao je da spase Danka i Zorana... Nije uspeo, pretpostavljamo da su se njih dvojica držali jedan za drugog i da nije uspeo da ih održi na površini. Danko je bio u debeloj jakni, koja je brzo upila vodu. Zoran je bio neplivač, a Danko je plivao, ali slabo - ispričao je rođak nastradalih.

Danko je bio mladić za primer Slaviša Ćirković juče je u šoku presedeo na obali jezera. - Danko je došao u Priboj da se malo odmori, da spremi poslednji ispit. Studirao je menadžment u Beogradu, baš sam mu u nedelju poslao neke knjige iz Beograda. Bio je sjajan momak, po svemu za primer, atletski građen, fudbaler - ispričao je Dankov očuh Miomir Milinov.

Lelek rođaka Ispred kuće Bakovića u naselju Potpeć juče se čula kuknjava Zoranovih i Dankovih najbližih. - Joj, deco, nema više dece... Joj, Zorane, joj, Danko... Ujede nas guja... - kukale su žene u crnini.