Saradnja i socijalni dijalog

Dačić potpisao sporazum sa Sindikatom srpske policije

Obe strane nastojaće da se troškovi MUP svedu na minimum kao i da se domaćinski odnose prema imovini

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova i premijer Srbije Ivica Dačić potpisao je danas u Beogradu Sporazum o saradnji i socijalnom dijalogu sa predstavnicima Sindikata srpske policije. Potpisnici sporazuma usaglasili su stavove o poboljšanju efikasnosti rada MUP-a, profesionalizma uz poštovanje ljudskih prava, zalaganja za decentralizaciju, depolitizaciju, dekriminalizaciju i demokratizaciju, navodi se u saopštenju Sindikata srpske policije.

Kako je navedeno, potpisnici su se složili da je u budućnosti potrebno obezbeđenje boljih uslova rada, zaštite na radu, podizanje ekonomskih, socijalnih, pravnih, zdravstvenih i drugih elemenata radi poboljšanja statusa zaposlenih.

Dodaje se da se MUP tim sporazumom obavezuje da će poštovati zajemčena ljudska, radnička i sindikalna prava i da će obezbediti ravnopravan položaj funkcionera, aktivista i članova Sindikata srpske policije.

Obe strane nastojaće da se troškovi MUP-a svedu na minimum, da će se domaćinski odnositi prema imovini i sredstvima za rad u cilju racionalizacije sredstava, navodi se u saopštenju.