Horor u Boru

Trogodišnjak čekićem razbio glavu sestri

Trogodišnji dečak polomio lobanju sestri od 18 meseci dok je sedela na noši! Devojčica hitno prebačena u Beograd

Crna Hronika
> 11:04h

BOR - Umalo tragedija! Trogodišnji dečak iz Bora udario je svoju osamnaestomesečnu sestru K. V. čekićem u glavu dok je sedela na noši! Majka je za vreme događaja bila u kupatilu, odakle je istrčala kad je čula ćerkin vrisak. Beba je nakon ukazane pomoći u borskoj bolnici s prelomom temenih kostiju prevezena u dečju bolnicu u Beogradu i, na sreću, nalazi se van životne opasnosti.

- Brat i sestra su bili u sobi. Devojčica je sedela na noši, a majka je na sekund otišla do kupatila. U tom trenutku dečak je zgrabio čekić sa stola i udario sestru u glavu! Beba je počela da plače, a kad je to video, i on je počeo uplašeno da jeca - kaže izvor Kurira iz istrage. Preplašena majka istrčala je iz kupatila čim je čula plač. - Zatekla je ćerku koja je plakala i držala se za glavu. Videla je čekić na podu i odmah joj je bilo jasno šta se dogodilo. Zgrabila je bebu i odvela je u bolnicu - kaže naš sagovornik. Lekar je sanirao povredu devojčici i uputio je na dalji pregled kod neurohirurga. - Međutim, majka nije otišla kod specijalista, već je s ćerkom otišla kući. Devojčica je zaspala, ali kad se probudila, počela je da povraća. Tad ju je majka ponovo hitno odvela u bolnicu - kaže izvor Kurira. Snimak skenera pokazao je da K. V. ima prelom temenih kostiju i da joj je otekao mozak. Odmah je, u pratnji lekara, prevezena u beogradsku dečju bolnicu, gde je op­e­risana i sada nije životno ug­rožena.

Zbog terapije u Beogradu Dr Goran Joksimović, načelnik hirurgije u borskoj bolnici, rekao je da je beba primljena u sredu uveče. - Bila je pospana i povraćala je, a kad je pregledom skenera utvrđeno da ima prelome temene kosti s otokom mozga, odmah je prevezena u Beograd. Devojčica je bila stabilno, ali je zbog terapije poslata u beogradsku Dečju bolnicu - rekao je dr Joksimović. Majka bdi nad bebom - Devojčica se nalazi u stabilnom stanju i život joj nije u opasnosti. Uspešno se oporavlja. Majka je sve vreme pored nje. Bdi pored ćerkinog kreveta, nežno je grli i sve vreme joj tiho šapuće na uho. U posetu je došao i devojčicin tata. Sada je najbitnije da se dete oporavi - rečeno nam je u dečjoj bolnici.