Sednica DS

Jeremić: Ne kandidujem se ni za jednu funkciju

Neću se kandidovati ni za jednu funckiju, ali nakon isteka mandata predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nameravam da se vratim u zemlju i da zauzmem svoje mesto u Narodnoj skupštini Srbije

Politika
> 11:58h

BEOGRAD - Član Glavnog odbora Demokratske stranke Vuk Jeremić izjavio je da se neće kandidovati ni za jednu stranačku funkciju na izbornoj skupštini, 25. novembra, kao i da nije podržao ono što je danas usvojeno na sednici Glavnog odbora.

"Neću se kandidovati ni za jednu funckiju, ali nakon isteka mandata predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nameravam da se vratim u zemlju i da zauzmem svoje mesto u Narodnoj skupštini Srbije", rekao je Jeremić novinarima posle sednice Glavnog odbora DS-a u beogradskom Sava centru. Jeremić je rekao da je o tome obavestio i svoje stranačke kolege.

Na današnjoj sednici Glavnog odbora DS usvojene su izmene Statuta stranke koje predviđaju veću nadležnost predsedništva stranke.

"Ovo što je formalizovano na Glavnom odboru Demokratske stranke ne smatram da je dobar korak i zbog toga ga nisam podržao tokom izjašnjavanja.

Više od toga ne bih da iznosim u javnost", rekao je Jeremić.