Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova

Predsednik Nikolić ima poverenja u obezbeđenje

Mi smo svesni svakodnevno situacije da nešto može da se dogodi i da bi krivica pala na teret naših službi, rekao Slobodan Nedeljković

Politika
> 14:44h

BEOGRAD - Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Slobodan Nedeljković izjavio je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima poverenja u policajce koji ga štite i da MUP istražuje šta se desilo u vezi presretanja kolone vozila u kojoj se kretao Nikolić. "Mi smo svesni svakodnevno situacije da nešto može da se dogodi i da bi krivica pala na teret naših službi. Mi radimo intezivno na tome, svaku i najmanju sitnicu koja se nekome učini da nije bitna, mi istražujemo", rekao je Nedeljković.

Povodom tog incidenta koji se dogodio u petak popodne na autoputu, iz kabineta predsednika Srbije saopšteno je da je Nikolić izrazio svoje puno poverenje u pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, koji se brinu o njegovoj ličnoj bezbednost. Predsednik Nikolić takođe je izrazio uverenje da će svi aspekti incidenta biti ispitani do kraja, navedeno je u sinoćnjem saopštenju.

Kako su preneli mediji, kolonu vozila pod pratnjom u kojoj je bio i Nikolić više puta je presekao džip za čijim volanom je bio vozač generala MUP-a. U MUP-u obećavaju i skori epilog afere oko prisluškivanja, odnosno telefonskih listinga, a pomoćnik ministra navodi da postoje službe, odnosno agencije, "koje kontrolišu taj nadzor da li je ovlašćen ili nije". "Sistem je tako koncipiran da se samovolja spreči", kazao je Nedeljković.