Foto: KURIR

Prebijanje na Zvezdari

Vaterpolisti Partizana pretukli radnika BIA!

Marko Matović i Nikola Dedović nakon saobraćajke napali pripadnika službe bezbednosti na čiju su „škodu“ naleteli

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Bahato! Marko Matović (21) i Nikola Dedović (20), vaterpolisti Partizana i bivši juniorski reprezentativci, pretukli su u utorak oko 8.10 sati radnika BIA u Ulici Matice srpske na Zvezdari, saznaje Kurir! Incident se dogodio na ulici nakon što je Matović, vozeći džip „audi Q5“, otpozadi udario službenu „škodu“ BIA, u kojoj su bili radnik te službe i njegova koleginica. - Posle udesa Matović se nije zaustavio, već je produžio ka semaforu. Pošto se upalilo crveno svetlo, vaterpolista je stao, a tada ga je sustigao i radnik BIA, koji je izašao iz „škode“ i rukom pokazao na svoje vozilo. Tražio je da Matović izađe iz „audija“ i da zajedno sačekaju saobraćajce - rekao je izvor Kurira. Međutim, Matović je tada besno izleteo iz automobila i bez reči udario radnika BIA pesnicom u glavu! - Radnik BIA je pao i na trenutak izgubio svest, a kad se posle nekoliko sekundi osvestio, pokušao je da se pridigne. Tada ga je Matović opet udario, a u međuvremenu je iz džipa izašao i Dedović, pa su zajedno počeli da udaraju službenika BIA po glavi i telu - kaže naš izvor. Službenica BIA pokušala je da pomogne svom kolegi, ali pošto nije uspela, otrčala je do službene „škode“ da pozove policiju. Tada se, kako Kurir saznaje, u incident umešao i čovek koji je bio u automobilu iza „škode“ i povikao: „Marko! Marko! Dosta je bilo, prestani!“ - Nakon toga prestali su da udaraju službenika BIA. Matović je ostao sve do dolaska policajaca, kojima je dao izjavu, a Dedović je pobegao, ali je ubrzo uhvaćen - rekao je izvor. Na saslušanju u policiji Matović je tvrdio da je sam tukao službenika BIA, ali je posle promenio priču. Najpre je rekao da je još neko učestvovao u napadu, ali da ne zna ko, da bi na kraju priznao da je s njim bio saigrač Nikola Dedović. Protiv dvojice vaterpolista podneta je krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

Nikola Dedović otišao je sa mesta incidenta pre dolaska policije

Matović: Ništa se nije desilo Marko Matović nije želeo da previše komentariše incident. - Ništa se nije desilo - bilo je sve što je rekao. Nikola Dedović bio je još škrtiji na rečima: - Nemam komentar.

Lakše povrede Radniku BIA nakon lekarskog pregleda konstatovane su lakše povrede. - Osim modrica i ogrebotina, njemu je sa tri šava zašivena usna - kaže naš izvor iz istrage.