Opravdala poverenje

Marica bronzana u Majamiju

Na Svetskom prvenstvu u SAD, džudiskinji iz Kikinde Marici Anđelov al Mahamid pripalo treće mesto

Ostali sportovi
> 00:00h

KIKINDA - Iz Banata u Floridu preko Jagodine!

Džudiskinja Marica Anđelov al Mahamid (54) iz Kikinde, kao jedini predstavnik Srbije, na Svetskom prvenstvu u Majamiju, održanom od 8. do 11. novembra, domogla se bronzane medalje.

Samohrana majka troje dece i jedina Srpkinja koja poseduje crni pojas peti dan, ponovila je prošlogodišnji uspeh kad je na Svetskom prvenstvu u Frankfurtu, takođe osvojila treće mesto. Pretprošle godine Marica je na planetarnom skupu najboljih džudista veterana u Budimpešti, osvojila zlatnu medalju.

"Srećna sam zbog postignutog rezultata, ali iznad svega što sam opravdala poverenje nacije i Dragana Markovića Palme. Kad je gradonačelnik Jagodine saznao da nemam finansijke mogućnosti da otputujem u Majami i da sam ceo život posvetila džudou, bez dvoumljenja je pristao da mi pomogne. Značajnu pomoć pružila mi je i opština Kikinda. Da nije bilo njihovom razumevanja ne bi mogla da iz Banata otputujem u Floridu. Pošto u mojoj kategoriji do 48 kilograma nije bilo takmičarki, borila sam se sa pet godinama mlađim i deset kilograma težim džudiskinjama", izjavila je za Kurir Marica.

Srčana Kikinđanka priznaje da joj je sport pružio samopouzdanje i snagu da sve prepreke u životu savlađuje bez straha i sa osmehom.

"Uspesi na strunjačama širom sveta koje sam postigla u prethodne četiri decenija velika su stvar. Ipak, sam najponosnija na ćerku Lamis i sinove Marsila i Sindibada. Samo uz njih sam kompletna ličnost", priznaje ova sjajna džudiskinja.