Foto: Nebojsa Mandic

Dosta krize

Igrači Zvezde sada znaju da neko stoji iza njih!

Član Radne grupe Crvene zvezde Ivica Tončev kaže da su se započete promene pozitivno odrazile na fudbalere

Fudbal
> 22:08h

Stigli bolji dani. Ivica Tončev, član Radne grupe za konsolidaciju stanja u Crvenoj zvezdi, čestitao je igračima i navijačima crveno-belih na pobedi. On je istakao da je samopouzdanje fudbalera pred derbi bilo presudno. - Imam osećaj da su naši igrači prvi put juče, posle dugo vremena, verovali u sebe i verovali da mogu da pobede. Neću da uvijeno govorim, siguran sam da su tome doprinele započete promene u klubu i da konačno i igrači imaju osećaj da neko stoji iza njih i da dolaze bolji dani - rekao je Tončev i dodao: Oni imaju obavezu da nastave da veruju u sebe i pobeđuju, a mi u radnoj grupi imamo apsolutno jasan cilj, da napravimo radikalne rezove u klubu, obezbedimo finansijsku stabilnost i uslove za opstanak i napredak kluba do održavanja nove skupštine. I tu ne sme biti nikakvog popuštanja, kalkulisanja i emocija. Mnogo toga mora da se promeni, a vremena je premalo. Sad moramo biti jasni i odlučni, jer će za godinu dana biti prekasno. Mnogi su se igrali i okoristili o ime Crvene zvezde. Za take vise nema mesta u klubu. Vreme je da se sudbinom Zvezde bave oni koji imaju znanje i želju da rešavaju postojeće, a ne da prave nove probleme - zaključio je Tončev. Uočene su i mnoge nepravilnosti u radu kluba, koje će nova uprava pokušati da ispravi u najkraćem roku. (S. R.)

Vešović: Markec me psovao, pa se izvinjavao

Tenzije na terenu 143. susreta večitih rivala porasle su u 77. minutu kada je fudbaler Partizana Lazar Marković oborio Vešovića čime je odlukom sudije Mažića zaradio žuti karton. Vešović tvrdi d aje palo i verbalno vređanje ali i da posle susreta palo pomirenje.

- Mislim da je situacija bila za crveni karton, i ako mu sudija nije dao crveni nije morao ni onaj žuti. U jednom momentu me je i psovao, ali shvatam da je to zbog euforije derbija. Sinoć mi je poslao poruku i izvinio mi se, a ja sam izvinjenje prihvatio - rekao je Vešović.

Ivica Tončev